2005-11-20

Barnslig föräldradebatt

Om mina päron finns inte så mycket att säga, jag gjorde mig av med dem ganska snabbt. Inte heller har jag planer på att bli en själv.

Men i övrigt, med tanke på den löjliga föräldrardebatt som är igång. Jag stör mig på dessa gamar som tjattrar om barnets bästa och mer-mer-mer pengar eller så dör barnen. Alternativt tvingas kvinnor bli slavar mellan husets läskiga väggar. Kvinnor är ju helt oförmögna och skaffa sig rediga män som tar ansvar. Ungarna till dagis bums.
Nina Björk har också flippat ut och snyftar om hur hårt det är att lämna barn på dagis. Vah? Men stackars dej då.

Och barnrumpor som dessa skaffar barn? Hurra vad lämpligt.

Höger och vänster finner varandra som aldrig förr. I kläm finns alla vi stackare som måste vara med och betala skiten. För att inte tala om alla barn som föds in i dessa disfunktionella familjer. Stackars små.

Om sakfrågan.
Alla liberaler som i debatten ropar efter valfrihet; ni borde i konsekvensens namn vara mot hela föräldraförsäkringen i grunden. Jag ser ingen egentlig anledning till att den finns. Vi har ju barnbidrag, varför måste det till ett föräldrarbidrag? Jag har aldrig fattat det. Om vi nu måste ha föräldrarbidrag fattar jag inte alls varför den går till ett kollektiv. I synnerhet om syftet är att främja jämställdhet.

Hellre feministiskt självförsvar så att brudarna lär sig tänka NEJ i tid.

6 kommentarer:

Wille sa...

Det bästa vore om alla jäkla föräldra- och barnbidrag bara togs bort.

Sänk skatterna så folk kan lägga undan så de kan vara lediga istället.
Om man ska ta ansvar för ett nytt liv så borde man rimligtvis kunna ta ansvar för sin egna personliga ekonomi på ett sätt så man kan lägga undan pengar för att kunna ta lite ledigt själv (under förutsättning att staten inte tar alla pengarna först).

sakine sa...

Wille,

precis. I stället ser man till att gapa efter mer hela tiden.

Vore intressant att ta del av en jämförelse med andra länder.

Det värsta är nästan att folk skaffar barn "för skoj skull" för att "barn är så gulliga"! Det föds så mycket barn (vi går tillbaks till 50-talet för att hitta liknande siffror). Om man ska skaffa barn tycker åtminstone jag att det ska kännas. Folk ska verkligen vilja ha barn och lägga ner tid och energi. Fatta att det är en stor grej. Det är ingen barnlek, och borde inte bli ett tillfälle för töntmammor att jiddra efter mer bidrag.

Fredrik Lindholm sa...

Feministiskt självförsvar är en självmotsägelse, för:

Den som tynger ned sitt tänkande med radikalfeministisk ideologi arbetar på sin egen undergång, därför att på slagfältet är det är livsfarligt att tänka "Hur kan jag, en renblodig X besegras av denna byracka till Y?"

sakine sa...

Fredrik Lindholm har brunt hår och åtminstone en hatt.

Gud vad det har med saken att göra.

Wille sa...

I England, där jag bor har fäder en veckas pappaledigt, mödrar tror jag har tre månader.

I praktiken innebär det dock att många föräldrar tar tjänstledigt utan lön efter att deras föräldraledighet tagit slut, och de kan göra så eftersom skatterna är mer måttliga och de flesta kan lägga undan pengar för sådana ändamål.

sakine sa...

Wille, det låter faktiskt mer rättvist än det svenska systemet. Folk får lära sig att planera helt enkelt. Under tiden får de chansen att reflektera över om de verkligen är beredda att skaffa ungar. Många tycks vara i behov av det :-)

Har läst lite artiklar nu i dagarna...Nina Björk (författare till "Under det rosa täcket"), min idol för ca fem år sedan har gått från att vara radikalfeminist till kd-hagga. Usch...

Det kanske ligger något i det KD-politikern sa häromdagen. "När kvinnor blir mammor blir dem kristdemokrater". Och DET om något borde ju vara en anledning att inte uppmuntra till barnafödande :-)