2005-11-16

Blossom årets julvärd. Snuttegull.
Blossom ska få bli årets julvärd på SVT. Hon säger "Jag vill vara en trevlig kompis för de som är ensamma".

Är det inte för sött! Hon är typen som hurtigt hukar sig ner när får syn på en tiggare som ligger i kylan. Sen berättar hon om hur ohälsosamt det är att ligga så där, sneglar på sin sportklocka med temperaturmätare och frågar den hemlösa efter nummer till anhörig. Hon har så klart Sveriges bästa täckning med Telia. Om den hemlöse vägrar svara hotar hon med att ringa 112.

Lite som Carola. Men värre.

Och ja, vad fan tror du. Blossom går omkring med det rosa bandet.

12 kommentarer:

Fredrik Lindholm sa...

Vem faen tittar på TV extra mycket på Julafton?

sakine sa...

De flesta, gissar jag, håller sig i hemmet och glor på teve till dess att snorungarna lagt sig och spriten slår till.

Fan vet jag, jag firar inte jul. Vad gör folk på julafton, egentligen?

Anonym sa...

Det låter lite som ett stänk av avundsjuka, eller? Blossom kan nog bli bra som julvärd som tänder juleljuset julafton kl. 15.00, startpunkten på årets heliga timme. Fast dagens ungar har inte vett att respektera detta, dom bryr sig inte speciellt mycket om Kalle. "Det är ju samma som förra året" brukar dom häva ur sig utan att fatta att det är just det som är poängen. Sen så har vi ju Karl-Bertil också, som skapades på 70-talet (tror jag) som en politiskt korrekt tillrättalagd motvikt till det årliga kommersiella högervridna Kalle-Anka- programmet. Förutom dessa två program kan man skippa TV på julafton.

sakine sa...

Avundsjuka? hehe, jag vet inte vad Freud skulle säga. Han skulle nog oroa sig mest över mitt hat mot traditioner av olika slag.

Jaroyd, Stackars svenska ungar! Vi fick kolla på tv1000 hur mycket vi pallade.

Anonym sa...

Vi fick också titta på TV så mycket vi ville när vi var små. Vilket inte blev speciellt mycket, i den enda TV-kanal som fanns. De äldre klagade över det myckna TV-tittandet, och det fanns seriösa förslag om en TV-fri dag i veckan.

Fredrik Lindholm sa...

Julfirande har mer gemensamt med Sol Invictus än vad många vågar erkänna. På Capitalism Magazine finns det gott om artiklar som hyllar Julens här-och-nu materialism. Att Julen skulle ha att göra med järtecken, skatteindrivning och flykt är något man påstod under en förvirrad mellantid.

Som jag ser det kan alla fira Jul. Kärnan är materialistisk och hednisk eller areligiös. Att man bor på ett ställe där vintersolståndet spelar en större roll underlättar ju också.

sakine sa...

jaroyd, oj...TV3 med de underbara gummibjörnarna kom när jag var liten och knappt hade lärt mig hitta hem från dagis. Det var underbart. Man fattade danska och Björne blev mes.

Nå. Lindholm, alla kan fira jul, och alla kan låta bli att fira jul. Som det ska vara.

Fredrik Lindholm sa...

Eller Thanksgiving.

Jag ville bara fastslå det moderna julfirandets materiella grund. Detta för att slippa höra allt klagande över hur de hemska (icketroende) kristna förtrycker allt och alla.

Fredrik Lindholm sa...

P.S. Karl-Bertil Jonsson är ondskefull. Och Kalles Jül är ett arv från en mörkare, mer socialistisk tid när "onyttig" animation bara kunde visas en gång om året. Den som har sett hela Kalles Campingsemester eller Robin Hood kan helt enkelt inte se dessa stackars rester av klippavdelningens slakt.

Anonym sa...

Huruvida Karl-Bertil är ondeskefull kan ju diskuteras.
I Kalles Campingsemester har de mest dramatiska scenerna klippts bort, sannolikt med tanke på de minsta barnen.
I början av julaftonskalles årliga program fanns en film med Kalles krig mot Piff och Puff. Den togs bort pga att den var så våldsam. Fast, det var bättre förr. Ju förr desto bättre, som vissa brukar säga.

Anonym sa...

Men kunde du inte själv jobbat för värdskapet?

Skribent i City, tyskkunskaper, Bäj..., o allt :o)

Ps
Har du fått hit sossen Jäjjrådd också?

Fredrik Lindholm sa...

Till att börja med så stjäl K-B.J. Han gör det inte för snöd vinnings skull, utan för en stor sak.

Peter Englund har påpekat att de som dödar utifrån ett egenintresse kan på sin höjd döda något tusental. Men de som får sin energi från en stor sak kan (och har) bokstavligen dödat miljoner.

Dessutom sitter K-B.J. och kollar i taxeringskalendern för att avgöra vilka som inte skall få sina paket. Om någon har gnetat ihop pengar under ett år för att ge till sin rikare släkting så är det enligt hans etik fel. En riktig tjuv hade istället använt sig av taxeringskalendern för att lista ut vem som har skickat det mest värdefulla paketet.

Vidare så romantiseras arbetet på postkontor något oerhört. Jag har vid två tillfällen arbetat som brevbärare och vid ett som julkortssorterare. Även om han så hade bara en fjärdedel av "mitt" arbetstempo så skulle han knappast haft tid att sitta där vid pulpeten och göra listor som en annan Heydrich.

Dessutom så romantiseras de fattiga. Vad är det som säger att bara för att man är fattig så "förtjänar" man stulet gods? Eller att de är så oärliga att de skulle ta mot (tidigare) stulet gods.

Vad är det som skiljer "Karl-Bertil Jonssons Julafton" från socialistisk ideologi? Om ni ser bortom konkreterna (juletider, postkontor, paket & taxeringskalender) och istället inriktar er på essensen (Den Stora Saken, stölderna & ursäkterna) så kan slutsatsen bara bli att han är ondskefull.

P.S. Hellre att kidsen inte ser någon film än att de ser något vingklippt och kastrerat. SVTs version av Robin Hood kräver ju stora mängder "suspension of disbelief" -varför är Broder Tuck (?) plötsligt inne i fängelsehålan?