2005-09-21

Bye-bye Tiina, Devrim är här


...jag lyssnade på henne, för första gången i en lite längre intervju, på svt24 i går. Korseld. Hon frågades ut av Forsell och Sjödin (den tantiga SSU-bossen).
Bedömning: Devrim är en slags feminist som faktiskt verkar strunta i vänster eller höger. Politiskt misstänker jag att hon står mellan s och fp. Nån slags "liberal" som röstat (s). Di är 10% di jävlarna.

Debatteknink: Lite för högljudd, avbrytande och ivrig. Hon fick Anna att se ut som och låta som hennes gammelfarmor. Forsell var mest röd och tyckte att Tiina var läskig. Till och med programledaren verkare irriterad på Devrim. "Men lyssna på frågan först!", "Devrim, men vänta, ska vi låta Anna fråga?"

Med en lite argsint röst. Jag vet inte vad det är, men jag gillar dessa nya typer av politiker. Skiter väl jag i om F! består av en massa genusfixerade 70-talister som har svårt att göra karriär som förebilderna Satanist-Lundgren och Stalinist-Rosenberg. Är det något F! lyckas åstadkomma är det kanske att förvirra en stel politisk arena. Politiska entreprenörer. Nu hoppas jag att Mavi fortsätter precis på samma sätt, utan att bli inskolad i den svenska politiska kulturen bums. Journalister får gärna morra och konkurrenter får gärna darra.

Blå revolution. Mavi devrim. Håller tummarna för dej!

4 kommentarer:

sakine sa...

Jo, men då uppfattar du ju det hela så utifrån små klarblåa moderatögon. Skillnad förstår du. Hela "klantigheten" och svamlandet, ålandet och tjattrandet är liksom själva grejen!

Den som lever får se. Jag tror att det kommer att gå bra för henne. Hon verkade ha övat in Gudruns fraser rätt bra ändå, vänta bara om några månader.

Fredrik Lindholm sa...

Frihetens färg är orange. Och jag föredrar faktiskt de förutsägbara sossarna framför ett gäng fl!pperkulor.

sakine sa...

Men är det då inte rena fröjden att se socialdemokraterna skaka till lite? Och att se Ulvskog i en sån panik att hon drar till med årets löjligaste politikpryl: Feministas.

Jag hoppas ändå att de överlever ett tag.

Fredrik Lindholm sa...

Ja, jag hoppas också att de överlever ett tag till på samma sätt som jag helst hade sett att Nazityskland och Sovjet bankade varanda möra.

Den enda berömmelse de har fått är den herostratiska. Den enda uppmärksamhet de förtjänar är förakt. Det är en tidsfråga innan Rosenberg får en fet propp för att hon trängde in fel person i ett hörn.

P.S. Feministas är ute. Nu är det Rebella sm gäller.