2008-07-20

Snabb, snabbare, radio

Deltog för första gången i ett av mina favoritptogram, Godmorgon, världen!, i dag (sista tio minutrarna första timmen). Taxikrångel på morgonen fick mig att springa in i studion i sista sekund. Men därefter var det kul. Gröning och Rudbeck är rappa, programledaren Olle Hägg likaså. Det går väldigt väldigt fort i radio.

3 kommentarer:

Håkan sa...

Panelen är kul att lyssna på, om det är rätt folk, som den här gången. Med fel gäster kan det bli hur segt som helst, att man kan skriva i tidningen är ingen garanti för att man passar i radio. Jag gillar att lyssna på Greider. Hans åsikter inte är mina, men det är mindre viktigt.

sakine sa...

Jag håller med dig, det varierar beroende på debattörer och vilka ämnen som diskuteras. I vintras, tror jag att det var, mejlade jag programmet och bad dem att bjuda in oliktänkande i paneler som diskuterar yttrandefrihet. Det är en sådan fråga där höger från Dagen tycker som vänster från Aftonbladet eller ibland även från DN.
Rena sömnpillret när alla nickar i takt om hur fel det är med bilder som "kränker".

Men det är förstås inte så enkelt att hitta den perfekta mixen av personer när ämnen bestäms så tight inpå programmet.

Kul att det fanns folk som lyssnade ändå, jag brukar lyssna själv men det är en annan sak att gå upp så tidigt och prata på en söndag....

Håkan sa...

Den märkligaste frågan jag hört där Panelen varit helt överens gällde barnbidrag till rika familjer, som egentligen inte behöver det. Alla, från höger till vänster, var helt eniga om att man absolut inte får peta på barnbidraget till höginkomsttagare, det måste vara kvar oförändrat. Här anade man en helig ko, ett svenskt tabu.

Lika överens var de förresten om att man absolut inte får ge begåvade barn en skolundervisning som passar deras behov bättre. Där finns också ett tabu.