2008-07-04

Morgonpanelen

Skräp, porrmacken, barnfria zoner och the Boss. Äntligen lite debatt! Tack Bang-Sonja och Mats Strandberg. Länk till inslaget (se under "senaste klippen").

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hon från Bang måste vara vänstermänniska. Bra sagt om porrmacken. Smart när hon jämför gamla med barn. Vuxna människor som stör kan man be vara tysta barn däremot...... Fåna Sahlin älskar the boss han är ju arbetarklass med x antal miljarder på banken. Trevlig helg
Roberth Ström

William sa...

Nu blev jag läskigt nyfiken på vad du skulle säga innan de klippte av dig och gick till nyhter.. Nånting om Bruce och socialdemokrati.
Berätta!

sakine sa...

RS, detsamma!

William, ja egentligen lät det kanske roligare än vad det var (jag är lättroad när jag läser Aftonbladet Kultur).
Jo, AB-Kultur-chefen Karin Magnusson skrev en text nyligen där hon påstod att Bruce aldrig skulle "lämna en för en coolare kompis" (!!!). Bland all annan hyllning och artiklar av Greider ("Han sjöng om mig") mfl.

Jag gillar när folk blir alldeles till sig när de hyllar sina idoler.

Mona skrev ett kul öppet brev till Bruce för några år sedan, han visade henne tydligen att amerikaner inte alla är likadana. Typ.

William sa...

Haha, jaja.. det brevet kommer jag ihåg! Själv har jag aldrig riktigt fattat hela hypen, men visst han har gjort en bra platta eller två.

Anonym sa...

Först pratades det om vikten av yttrandefrihet och porrtidningars rätt att få existera (nånting som jag helt och hållet håller med om). Sen diskuteras "barnFRIAzoner". Tänk att existensen av dessa tidningar var så viktig men små varelser av släktet homo sapiens ska förbjudas på vissa platser.
Ärligt talat vet jag inte hur stor vikt jag ska fästa vid den här barnfrizon debatten. Men inser ni att begreppet skulle inte ens kunna sägas högt om det gällde nån annan grupp än barn?
/Ashna

sakine sa...

Ashna, jo det är förvisso sant att man sällan vill befrias från "befolkningsgrupper". Men barn ÄR ju barn! Det vill säga ociviliserade varelser. Problem uppstår bara när föräldrar struntar i att ta ansvar för sina små.

Händer något särskilt med folk som får barn? Plötsligt verkar en del (och de är många) tro att omgivningen ska tåla nästan vad som helst. Skaffar man barn får man se till att sköta om dem och sätta gränser när det behövs (samt inte dra med spädbarn till bio mm, och nej; det är inte emot småbarnsföräldrars mänskliga rättigheter).

Ashna sa...

suck, explorerhaveri. Vet inte om det blir 2 inlägg.

Tänker spara mänskliga rättigheter kortet till ett senare tillfälle.
Blir nyfiken på vad det är för små djävular du har råkat ut för. Visst kan vissa barn vara jobbiga men det kan andra också. Tycker de flesta barn är väluppfostrade. Jag har svårt för ingen ska störa nån attityden. Att det ska vara så tyst på tåg och på bio och etc. Ordning och reda, pengar på fredag. Resultat=själlöst. Dessutom undrar jag, om barnen exkluderas från fest och café och bröllop ochtåg, när ska de då lära sig lite vett och etikett. Livet kan inte sammanfattas i en teoribok, den behöver upplevas av stora och små för att man ska lära sig nåt.

sakine sa...

Alltså, barn är barn och så mycket begriper jag också :o)

Men det är oansvariga föräldrar jag reagerar på. De finns överallt. Min granne te x, vars barn skriker och rycker i dörrar varje morgon och eftermiddag. På pendeltåget är det vanligt att barn som sitter mittemot sparkar till ens ben (pendlar upp och ner med sina fossingar) och föräldern säger inte ett pip.

Men själva blir de, föräldrarna, skitsura om man råkar missa att de behöver hjälp med barnvagnen.