2008-07-18

Panelen

Länk. I dag fick vi prata om spännande ämnen som fp-Fra, arbetsplatsolyckor, och om kära Victoria som fyllde 31 i måndags. När det gäller Vickan - som det är så synd om, tänk er att vara ung kvinna, få ätstörningar, tvingas spöka ut sig och kela med barn när man egentligen vill leka med pojkvännen - är man alltid ute på farligt vatten. Ofta säger folk att "Sakine du får säga vad du vill, åååh, du är invandrare och kvinna!" Så enkelt är det verkligen inte. Kungafamiljen, Lucia och Astid Lindgren är svenskarnas Muhammed. Skönt att vi lever i en demokrati trots allt.

22 kommentarer:

Ashna sa...

"Kungafamiljen, Lucia och Astid Lindgren är svenskarnas Muhammed".Den var bra.Lägg till semlor också. Jag vet inte hur många gånger jag varit hårsmån från att fråntas mitt svenska medborgarskap för att jag inte gillar semlor.

Anonym sa...

Kungafamiljen består av en kung som är lika klyftig som mina dammråttor. En drottning som gjort fler operationer än Jordan. En prins som inte kan köra bil och två kuttersmycken till sessor är det nått att skryta med?
Roberth Ström
Ps ge fan i min semla ds

Dennis sa...

"Kungafamiljen, Lucia och Astid Lindgren är svenskarnas Muhammed."

Knugen och Astrid förstår jag, men menar du att det är likadant med Lucia? Tror inte att jag har hört talas om det tidigare.

sakine sa...

Dennis, jag skrev en gång om att Lucia var en fjant som offrade ögonen för en man.

Sällan har jag fått så starka reaktioner (en text om Turkiet tog dock priset). Det finns galna människor som gärna påpekar att invandrare ska hålla käften (gärna dö) om de får för sig att klaga på "svenska traditioner".

Minns hur poliskvinnan i telefon inte kunde låta bli att garva när jag ringde och rapporterade in hoten. "Men Lucia är ju inte ens svenskt??"

Tobias Struck sa...

Sakine. Jag missade demonstrationerna, mordhoten och ambassadbränningarna efter Hey Baberiba-gängets drift med kungen. Fill me in.

Och jag tror inte att du får säga vad du vill. Din arbetsgivare bestämmer gränserna - även på denna blogg. Vips, så försvann denna kommentar?

sakine sa...

Struck, ses Hey Baberiba-gänget som invandrare? Det var nytt för mig.

Ström, hur ser partikamraterna på att du ogillar kungafamiljen?

Ashna...tur att jag gillar semlor då.

Tobias Struck sa...

Sakine.

"Kungafamiljen, Lucia och Astid Lindgren är svenskarnas Muhammed."

Sakine, din bloggtoppen-untermensch, den jämförelsens logik gör gällande att etniska svenskar skulle reagera på samma sätt mot "kränkningar" av kungen, som muslimer reagerar mot "kränkningar" av Muhammed. Men det gör de ju inte. Det spelar ingen roll om det är invandrare som snackar skit om kungen. Det blev väl knappast några upplopp när Ken sa att han ville våldta Madelaine, eller? Men det kanske det borde ha blivit. Det var ju faktiskt ett konkret hot mot en människa, inte en kritik av en doktrin.

RL sa...

...Så enkelt är det verkligen inte. Kungafamiljen, Lucia och Astid Lindgren är svenskarnas Muhammed. Skönt att vi lever i en demokrati trots allt.

Nja, lite dålig jämförelse ...hade jag skrivit samma sak hade det inte hänt ett skit. Du fick iofs ett par hotfulla utskällningar, men det blev väl iaf ingen fatwa?

sakine sa...

RL, ja men alltså; vi lever i en demokrati skriver jag ju.

En av dem som i telefon sa att jag skulle dö tror jag var en person från vårt gamla kära forum.

Intressant i sammanhanget är att muslimer aldrig har varit hotfulla, trots att jag skrivit till Vilks försvar och mycket annat. Jag tror nämligen att läsarna bryr sig väldigt mycket om vem avsändaren är - kopplat till ämnet så klart. Man kan tycka vad man vill om det, men alla grupper är känsligare så fort avsändaren "kommer utifrån". Det finns dock folk som reagerar också när "de egna" tycker "fel", men i mitt fall rör det sig då om kommunister som tycker att alla invandrare ska vara vänster (annars är vi husnegrer!). I fallet med Turkiettexten sågs jag ju som både landsförrädare och terrorist(!).

Jag jämför inte Sverige med diktaturer. Men de mänskliga mekanismerna bakom ilskan är desamma.

sakine sa...

Ps. Kan tillägga att det kan vara dumt att generalisera utifrån enbart mina erfarenheter. Men jag tror uppriktigt sagt att människor världen över är väldigt lika varandra när det kommer till kränkthet. Ju mer accepterat det är att de "kräver" rättning i ledet, desto högre kommer de också att låta. Ds.

RL sa...

En av dem som i telefon sa att jag skulle dö tror jag var en person från vårt gamla kära forum.

Japp, och jag är till 80-90% säker på vilket rövhål/nick det var.

Jag jämför inte Sverige med diktaturer. Men de mänskliga mekanismerna bakom ilskan är desamma.

De mänskliga mekanismerna är givetvis desamma, och det spelar nog ingen roll om det är diktatur eller inte. Jag tror det spelar mer roll, iaf när det gäller ev hots förverkligande, hurvida de huvudsakliga 'kultyttringarna' i resp land är spontant direkta eller till sin natur kompromissande

Tobias Lindgren sa...

Varför talade ni inte om Sverigedemokraterna som SVT:s nyhetspanel gjorde idag?

Anonym sa...

"Så enkelt är det verkligen inte. Kungafamiljen, Lucia och Astid Lindgren är svenskarnas Muhammed. Skönt att vi lever i en demokrati trots allt."

Jag tror inte att du skulle bli mördad oavsett vad du vräkte ur dig rörande ovanstående. Det vet inte gäller i fallet Muhammed. Och i övrigt så är svenskarna det mest lugna och sansade folket på planeten. Har någon gått taket och bränt bilar mm för följande tex?:

http://www.nd.se/nyheter/dokument.asp?dokID=345&q=nabila&x=0

Några Smakprov, det gäller alltså citat från främlingar, journalister och korrupta makhavare mm.

"
Mona Sahlin:
"Det som gör svenskarna så avundsjuka på er invandrare är just er fina kultur och många traditioner. I sverige har vi bara midsommarafton och annat töntigt."
– Euroturk, 2000

"Det går nog inte att stifta fler lagar för att öka integrationen, utan problemet är svenskarnas attityd."
– Metro, 2003

Krönika i Metro (020726) av Linda Skugge – feminist och antirasist:
"De flesta svenskar är fula. Tunt blont hår som är för tunt att sätta upp i en tofs, blekfet blåvit hud med röda utslag som blir pionröd i solen, asugly helt enkelt."

Men du har nog rätt i att avsändaren betyder en del. Hade du ritat teckningarna som Vilks gjorde hade dina stamfränder bara flabbat. Det såg vi ju då egyptiska och syrianska tidningar publicerade bilderna. Enbart västerländska främst danska angreps runt hela världen mer eller mindre.

Mors kors från den integrerade Norrmannen

PS. Norrmännen däremot är inget att leka. Bränn en norsk flagga där på sjyttionde maj och du lär få lobba som Calle Lewis, tur du är vältränad.

Anonym sa...

ogillar inte dem men ine är det den smartaste familjen inte!
Roberh Ström

RL sa...

Varför talade ni inte om Sverigedemokraterna som SVT:s nyhetspanel gjorde idag?

Den frågan borde du nog ställa till PK-journalisterna på tv4

Anonym sa...

Intressant tråd!

Inledningvis: Som andra redan konstaterat så är Lucia inte en svensk utan snare en italiensk företeelse, Sakine kanske att det snarare var en italienare typ förvirrad Paulo Roberto typ som "mordhotade" dig. Tror inte att några "genuina svenska nationalister" ägnar sig åt sådant. Svenskar/svenskor vilka får barn med sydeuropeer brukar nämligen även de benämnas som rasförrädare eller folkförrädare. Men kanske att det var Åke Green typen, ok?

Semlor är inte heller svenskt utan snarare (förmodligen) tyskt, likt julgranen osv

http://susning.nu/Semla

Drottning Silvia har "brasseblod" så det ljuder och tjuter om det, förmodligen en riktig Marta i tidigare liv. Roberth Ström är detta den verkliga anledningen till att du dissar tjabo och co?

A Lindgren är godkänd som fullblodssvensk även hos ND, NSF, SMR och SD. De säljer hennes verk på sina hemsidor i varje fall.

Trevlig helg!

/Johan K

Tobias Struck sa...

JK. Svensken och svensk kultur som begrepp kan inte göras liktydigt med alla och allt som kommer från genetiskt nordiska germaner, även om det är bra att bevara en stark nordiskt germansk folkmajoritet i Sverige. Hur majoritetsbefolkningen tar till sig inspiration, beror på deras folknatur. På så sätt är kulturen en projektion av naturen. Men de som inspirerar folket måste inte vara nordiska germaner. Tvärtom ökar det folkets livskraft om det tar in influenser utifrån och intregrerar dem - det ökar nämligen folkets omvärldsförståelse, vilket är bra för allt från fred till handel. Svenskheten konstrueras genom hur den nordiskt germanska folkmajoriteten specifikt bearbetar inspirationen, utifrån sina mycket förädlade anlag. En enskild arab eller neger kan mycket väl ta denna svenskhet till sig och assimileras, men det beror dels på den individens kognitiva förmågor, dels beror det på hur socialt fri den indviden är att ta det nya till sig.

Följderna av den nordafrikanska och västasiatiska massinvandringen visar tydligt att grupptrycken från båda svenskt håll och invandrarhåll lämnar 70-80 % av invandrarna i ett kulturellt orsakat utanförskap. Och även om det inte var så, även om alla som kom hit i den strida floden anammade det svenska, så skulle de generellt sett göra något annat, mindre förfinat av den i det långa loppet, när de själva utgjorde folkmajoritet: De tillhör tidigare, generellt sett mindre förfinade folkslag än de nordiska germanerna.

Jag såg en kort intervju med Nelson Mandela igår på hans födelsedag: Han är ledsen över att fattigdomen är så stor i Sydafrika. Han skyller på de rika: De borde dela med sig. Ja, det borde de. Men är inte socialism till för att lösa detta problem? Han har ju haft den högsta politiska makten i Sydafrika och även hans efterträdare för väl något slags socialdemokratisk politik, eller? Det är svart stolthet som hämmar de svarta. De skulle behöva ta in fler vita ledare och funktionärer för att bekämpa de giriga vita - för de har inte tillräckligt många listiga och pragmatiska i sina egna led, för att kunna hävda sig mot de giriga vita. Detta är ett annat exempel på vad likgiltigheten inför arvet kan leda till.

Hitler har sabbat det för de flesta: De flesta tar illa vid sig av sådana här resonemang, men de blir inte mindre sanna för att någon hysterisk psykopat röt dem någon gång innan han började slakta folk. Man kan konstatera generella, medfödda skillnader mellan homosexuella män och heterosexuella män (vilket ett team på Sahlgrenska har gjort nyligen via magnetröntgen av hjärnan) - utan att vilja massdöda homosexuella.

Anonym sa...

Nej jag dissar inte kungafamiljen jag anser bara att de inte är de mest slipade knivarna i lådan. Sen är det inte svenskar heller(ironi)
Robrth Ström

Anonym sa...

TS: Det ligger nog en hel i det du säger. Mitt inlägg var denna gång lite skämtsamt, och jag riktade udden mot såväl Saki som "stolta svenskar". En fråga TS: TYcker du att det även skulle vara acceptabelt att testa och jämföra olika folkgrupper med magnetröngen i syfte att klargöea eventuella skillnader beträffande iq etc?

Ström: Nej, det var ironi. Jag vet mycket väl att du inte dömer folk efter hår och hudfärg. Kunde bara inte låta bli då du tog hovet och skällde lite på dem. Men mycket få saker är de facto genuint svenska. Kanske skulle man kunna sig att det typiska svenska är fyfiken och pragmatism. Med andra ord: svenskarna ville och ännu vill ha guldkornen och de vet var och hur de skall söka efter dem. Kaffe, kåldolmar, exotiska frukter, julgranen och kompetent arbetskraft är några exempel på detta. Dessa har ju inte släppt in sig själva i landet.

/Johan K

Tobias Struck sa...

JK. "Tycker du att det även skulle vara acceptabelt att testa och jämföra olika folkgrupper med magnetröngen i syfte att klargöra eventuella skillnader beträffande iq etc?"

Ja, varför inte? Men resultaten skulle visa skillnader i genomsnitt - inte döma ut individer. Möjligtvis skulle fler förstå att vi med rådande massinvandring kommer att koloniseras av lägre utvecklade folk och att vår samt världens kultur kommer att sänkas av detta.

Men det finns inte någon anledning att diskriminera enskilda invandrare för att deras grupp har ett lägre intelligens-genomsnitt. En neger kan vara mer intelligent än jag - och då bör arbetsgivaren anställa honom framför mig. Men om arbetsgivaren har övervägande negrer på sin arbetsplats och de har anställts för att de är negrer, så kommer en arbetsplats med slumpmässigt utvalda övervägande vita att konkurrera ut honom. En parameter är förstås om negrerna har så skickliga ledare, att de öveträffar sig själva. Men det är ovanligt.

Det finns jämförande studier om IQ och folkslag, som The Bell Curve. De visar generella skillander mellan olika folkslag. Även professor Lynn har beforskat fältet och visat att judar är världens smartaste, men att tyskar och engelsmän har en rikare sammansättning av intelligens. I Norden är svenskarna de mest intelligenta. Förmodligen är de även de mest hjärntvättade och politiskt korrekta, vilket är en destruktiv parameter för våra framtidsutsikter.

Anonym sa...

TS: Jag motsätter mig inte heller forskning av den här naturen så länge den sker ansvarsfullt och etiskt godtagbart, dvs att respondenterna har gett sitt fulla samtycke till att medverka i studierna etc. I USA har tex skotillverkaren NIKE tagit fram en speciell skokolektion riktad just till ursprungsbefolkningen, indianerna. Målsättningen är att de ska kunna deltaga på samma villkor som övriga, slippa ryggproblem mm. Det finns ochså vitaminer osv riktade speciellt till svarta, vita, kvinnor och äldre mfl grupper. Jag tror att en betydande anledning att detta är såpass känsligt i framförallt Sverige är vår i många avsenden mörka historia med rasbiologi, rashygien och tvångsteriliseringar. Herman Lundborg och Bertil Lundman mfl genetiker är ju i mångas ögon vårt svar på Dr. Mengele och Dr. Claus Clauberg inom SS.

Rekommenderar dig och övriga intresserade följande kontroversiela verk som även berör svenska förhållande och samarbetet med tyska läkare och genetiker:

http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.kmr.nu/bilder/Peters_bok_1.jpg&imgrefurl=http://www.kmr.nu/bocker.htm&h=219&w=150&sz=16&hl=sv&start=4&um=1&tbnid=66aH0ewWLjivWM:&tbnh=107&tbnw=73&prev=/images%3Fq%3Dm%25C3%25A4nnen%2Bbakom%2Bhitler%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN

I övrigt håller jag med dig i det mesta.

/Johan K

Tobias Struck sa...

JK. Tack för tipset.