2013-01-08

Rut-samhället + kultureliten = sant

Aftonbladet Kultur ordnar fest.

"I ett mejl som skickats till Aftonbladets medarbetare skriver kulturchefen Åsa Linderborg: 'Nu har du en chans att få vara med! Vi behöver nämligen hjälp: plocka tallrikar, blanda grogg, korka upp vin, konversera branschfolk, kasta sopor', skriver hon i mejlet. Någon lön blir det inte tal om. 'Har du lust att hjälpa till? Vi bjuder på mat, dryck och legender att berätta vidare.'"

Så generöst. Naturligtvis ser kulturchefen inget fel i "erbjudandet", utan frågar i stället reportern på Dagens Media om han är dum i huvudet. Jag vet att det är öppet mål att klanka ner på verklighetsfrånvända kulturskribenter. Men det här illustrerar väl kultur-Sveriges problem. Att klaga på rut och överklassens skeva människosyn är mest tomt prat.

I det här fallet bara tomt prat.


Och är det några samhällsgrupper som verkligen behöver städa mer är det just män, kulturskribenter och möjligen tonåringar. Vad sägs om att ta och be era festdeltagare att för omväxlings skull städa upp sin egen skit?

Uppdatering: Nej strunta i det jag skrev i all hast här ovan. Läs Magnus Betnér i stället.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är man och städar absolut mest i min och min sambos hushåll. Så är även fallet för många av mina vänner. I övrigt en bra text.

sakine sa...

Anonym, jo jag vet - generaliserade. Grovt. Men faktum är att kvinnor lägger väldigt mycket mer tid på städning än män - generellt.

Hans Odeberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Hans, var tvungen att radera kommentaren, kalla inte folk för "neandertalande" tack. Välkommen dock att posta om inlägget i övrigt.

sven sa...

På 1970-talet handlade den mediala jämställdhetsdebatten i Sverige väldigt mycket om hur mycket eller snarare hur litet männen hjälpte till i hemmet när det gällde städning och tvättning.
Det har änna blivit tyst om det nu.
Det beror väl nu på att det är "pigor"som gör sånt i mediafeministernas hem.

Anonym sa...

Jag är ibland som en neandertalare........säger min fru. Men med andra ord förstås!

Alvin Stoltz

Anonym sa...

HUr mycket enskillda "män" städar har ingen offentlig person, journalist, eller politker att göra med. Hur svårt kan det vara att förstå.

Låt folk få leva sina egna liv.

Lev ditt eget liv.

OM du inte blev bjuden på Åsas fest och är ledsen för det. Maila Åsa privat.

Blanda för allt i världen inte in "män" generellt i detta.

Eller kanske Tyskar bör städa mera också, ska du ha åsikter i detalj om det också?

Är du liberal eller vill du att staten ska styra färgen på våra byxor? Välj.