2013-01-01

Gott nytt 2013

I februari tillträder jag som politisk redaktör på Norran, och jag fortsätter som fristående kolumnist i Expressen varannan lördag. Jag fick en lamineringsmaskin i julklapp för att laminera mina gamla kolumner i Stockholm City. Det har minst sagt hänt en del under de snart nio åren jag skrivit regelbundet i tryckt press. Jag använder inte ord som "subba" (inte i texter åtminstone), och både regeringar och frågor har skiftat. Samtidigt finns mycket kvar; tankarna om yttrandefrihet och kränkthet, liberal feminism eller varför inte kritiken mot organiserade unga vuxna som kräver ökade resurser trots att de befinner sig fjärran samhällets hjälpbehövande.

Tack alla som läst mig hittills! Jag vill även tacka för alla jag varit i kontakt med som debattredaktör på Expressen och senare som redaktör och redaktionschef på Newsmill. Den som vill komma i kontakt med Newsmills redaktion kan mejla redaktionen@newsmill.se. Jag nås inte längre på mitt gamla jobbnummer, men läser mejl för den som vill komma i kontakt: saki.madon@gmail.com.

Tveka aldrig att kasta ris eller ros, ge mig förslag och synpunkter framöver. Hoppas ni får ett fint 2013! 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ska du flytta till Norrland nu eller pendlar du?

Bocken Bruse sa...

Jag undrar lite över en sak jag har haft problem med. Jag är i princip för fri invandring och precis som du ofta ger uttryck för, lika behandling oavsett bakgrund. Kommer sannolikt aldrig att rösta på SD.

Detta till trots tycker jag att Ohlys tilltag på valnatten, precis som Bengt Westerberg i faller NYD är att inte acceptera ett demokratiskt val. Mats Olsson i Expressen kallade det för ryggrad här om dagen. Jag känner olust när journalister ska pyssla med opinionsbildnig och tankekontroll.

En populär illustration av demokrati och frihet är ju citatet att jag kanske inte delar din åsikt men är beredd att försvara din rätt at uttrycka den med mitt liv (fritt återgivet). Jag tycker inte journalisterna i fallet SD idag ställer sig bakom den inställningen speciellt kraftfullt.

Hur tycker du, och ev. andra kommentatorer att man ska förhålla sig till avståndstagandet från media och politiska motståndare?

(förresten, captchan nedan är helt omöjlig)

sakine sa...

Anonym (obs, använd nick), jag kommer att ha en övernattningslägenhet i Skellefteå och växla stad. Är mycket i Stockholm också, är min plan.

sakine sa...

Bocken, som opinionsbildande journalist får man ju tycka till och min åsikt är...ja, lik Gustav Fridolins:

http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/sakine-madon-gustav-fridolin-har-ratt-om-sd/

Jag har svårt för Ohlys inställning, med andra ord.

Kristian J sa...

"Ros", ja det går väl bra, men "Ris" det klassificeras numera som "hat".

(se Åsa Linderborg")