2012-04-14

Träffade Gustav Fridolin

...och skrev en kolumn! Vettiga åsikter om åsiktsfrihet och SD.

Uppdatering: Läs även Johansson Heinö och Johan Eriksson. Många journalister har retat sig på min känsla av att vara ensam om att driva dessa frågor. Det gör jag. Sällan får man så mycket påhopp, så många suckar och välmenande råd om att undvika ämnet. Och jag förstår att Fridolin känner sig ensam bland partiledarna. Andra reagerar på att jag "sparkar in öppna dörrar". Extra lustigt blir det när Lena Sundström gör det, en debattör som i TV har sagt att man inte ska få framföra vilka åsikter som helst i den offentliga debatten.

Det blir hela havet stormar på journalisttäta twitter när jag skriver om frågan. Alla vet att ämnet är hyperkänsligt. Intressant denna gång är att många plötsligt låtsas att i princip alla alltid har delat min uppfattning. Måste medge att jag föredrar öppen kritik, framför denna charader.

Positivt är att politiker som Maria Wetterstrand, Yvonne Ruwaida med flera gillar Fridolins linje. Jag vet att det finns många politiker, om än inte partiledare, som går i liknande tankar. Förändringen kommer troligtvis snabbare i politiken än i journalistkåren.

Den intresserade får gärna även läsa intervjun jag gjorde med Fridolin.

8 kommentarer:

Kristian J sa...

Jag överraskade mig själv med att tycka att Fridolin har en vettig inställning, men egentligen är det otroligt konstigt att åsikten att alla ska bemötas lika är så kontroversiell. Man kan bli SD:are för mindre!!

K

Hans Odeberg sa...

Kristian: Eller så blir man miljöpartist.

Svante sa...

Det är klokt resonemang du Sakine och Gustav Fridolin för. Det är bra att vara emot SD:s politik, jag skulle inte gråta om de åker ur riksdagen 2014. Men man kan ju behandla andra människor schyst och samtidigt framhålla åsikten att man inte håller med dem, det är nog ofta mera framgångsrikt i längden också, dessutom trevligare för alla.

JohannaV sa...

Vad hände med min kommentar som jag skrev igår, Sakine?

sakine sa...

Johanna, jag vet inte, ska kolla i mejlboxen igen :/

Tack för att ni läser!

Kristian J sa...

Tack vare SD har vi blivit varse hur barnsliga och odemokratiska många politiker är. Beteenden som man kan tänka sig i sandlådan men inte förväntar sig av vuxna personer i riksdagen.

JohannaV sa...

Hej Sakine!

Nu är det andra gången min kommentar "försvinner". Jag skrev om mitt första inlägg som också "försvann" för sex dagar sedan och lade till några reflektioner. Det har inte kommit upp. Om du inte vill se mina kommentarer kan du väl skriva det så att jag slipper lägga ner besvär på dem?

sakine sa...

Men vafan! Ledsen. Blogger har ändrat systemet för kommentarshanteringen. En enda röra. Men nu såg jag din senaste kommentar i mejlboxen. Orkar du skriva om "försvunnen" kommentar?

Jag är inte särskilt teknisk men borde byta bloggverktyg tror jag.