2012-04-26

Slarvpelle till antirasist

Ola Karlman skriver hos Sveriges Resurser om mitt förhållningssätt till SD. Han tar upp texten jag skrev om det portade rockbandet Avenir och min text där jag refererar till Grustav Fridolin (MP) som jag intervjuade. För att sammanfatta det hela: Ola, som hade kunnat driva en intressant motlinje, har inte ens bemödat sig att ta reda på vad jag faktiskt skrivit. 1) Sångaren i Avenir _ misstänktes_ vara SD-sympatisör. Misstänktes. Varför svamlar Karlman om att SD:are som aktivt driver en linje mot olika förbunds värderingar ska få uteslutas? Vem har påstått annat? Ingen, naturligtvis. 2) Jag har aldrig, och kommer aldrig, använda ett så fånigt uttryck som "finrummen". SD behöver inte bjudas in någonstans. Tvärtom har jag i tv och på annat håll alltid argumenterat _emot_ politiskt samarbete från partier som gått till val på att inte samarbeta med SD. 3) Och här blir jag redigt förbannad. När har jag någonsin sagt att SD:s åsikter ska accepteras? Vad får en så kallad antirasist att inte se skillnaden mellan att behandla Sverigedemokrater som människor och att ljubla över deras åsikter? Debatten om åsiktsfrihet, SD och främlingsfientlighet har minst sagt problem, när inte ens tidigare ordförande för Ungdom mot rasism kan begripa ett enkelt, åsiktsliberalt och antirasistiskt förhållningssätt. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Uppdatering: Nu svarar Ola på Twitter: "dina artiklar var 2 aktuella exempel. fackförbunden, Ohly, Björkman tre andra. mena inte att alla ni tycker lika i allt". Bra med förtydligande, men skriv då inte missvisande tramsartiklar. Jag tycker inte på någon punkt som du framställer det. Inte på en.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra svarat Sakine. Jag tror alla som följer dig och dina texter har full koll på vart du står. Kanske borde även Karlman testa på det innan han skriver nästa gång?

sakine sa...

Tack Camilla! Det är verkligen tröttsamt med detta slarvande och dessa missförstånd. Om det nu är missförstånd, vill säga. Har faktiskt svårt att tro att folk är så korkade.

Göran sa...

Kanske inte korkad, men desperat nog att tillskriva dig felaktiga åsikter enbart för att svärta ner dig, och jag föredrar nog en korkad person framför det. Stå på dig Sakine, jag vet var du står och tycker du gör ett fantastiskt bra jobb.

sakine sa...

Tack Göran. Jag läste om texten och blir bara ännu mer irriterad.

Nä nu får jag ägna mig åt eget textskrivande en stund om det ska bli en nästa Expressen-spalt:)

(Och nej, den kommer inte handla om dessa fjanterier).

Anonym sa...

Är inne på samma linje, det är tydligt att några antirasister anstränger sig för att missförstå alla som inte håller med dem. Problemet är väl att de tror att debatten tjänar på det.

/Xeno

Anonym sa...

Sakine, varför är du emot SD?