2011-05-09

Svar till Nationell idagEtt intressant fenomen är att debattörer är väldigt känsliga för att någon påpekar att deras tidning eller uttalande har spår av någon form av rasism. När exempelvis Aron Flam med rätta påpekar att Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg tycks lida av viss antisemitism leder det genast till nervositet. Eller som när jag och andra skrivit om dubbla måttstockar och islamofobi inom den borgerliga sfären. Nu har det gått så långt att lättstötta nationaldemokrater hör av sig.

Att jag i en kolumn om presstödet och ND-blaskan Nationell idag kallade tidningen för "rasisttidning" har lett till att tidningen kom med posten. (Tack! Se bild). I ett brev uppmanas jag att berätta varför jag kallar deras tidning för rasistisk. Jag brukar ärligt talat inte läsa Nationell idag, även om det har hänt. Här kommer därför svar i all hast:

Det är ingen slump att Nationell idag ger pengar till nazist. Utmärkelsen? "Årets fosterlandsvän". Nazister bjuds in till diskussioner och delar ut material.

Där SD maler på om kultur kör ND etnicitet/blodsband. I ND:s principprogram står det bland annat:

"Vår etniska grupp står inför en demografiskt katastrof på grund alarmerande låga födelsetal och ett starkt demografiskt tryck från andra etniska grupper. För att förhindra detta vill vi att andelen invandrare och särskilt icke-européer skall vara så låg att folkets sammansättning inte påverkas på lång sikt, så som fallet varit i Sverige ända fram till för några decennier sedan."

Fixeringen vid etnicitet/blodsband i kombination med nazistkramandet får mig att svårligen hitta ett mer lämpligt ord. ND och deras blaska får naturligtvis tänka i termer av hotade pursvenskar, mäktiga sionister och dela ut priser till nazister. Men att då förvånas över att rasism kallas rasism är en aning gåtfullt.

4 kommentarer:

Liz sa...

Ordet "rasist" har ju genom enträget arbete från vänsterhåll utsatts för en viss begreppsinflation genom åren men vad gäller ND är det onekligen svårt att hitta ett mer passande ord...

Vore faktiskt lite kul och kanske t o m värt en viss respekt om dom officiellt gick ut och erkände "Ja, vi är rasister". Känns som att det varken skulle stöta bort eller locka väljare som är intresserade av deras idéer i vilket fall...

Erik Alhem sa...

Uppenbarligen finns det fler som inte kan kalla saker vid dess rätta namn. Exempelvis var det en musiker som fick prispengar för sin roll som MUSIKER och till seminariet om oppositionella medier var det medier som var inbjudna för sin roll som just oppositionella MEDIER.

Till skillnad från intoleranta förespråkare för den politiska korrektheten vågar Nationell Idag faktiskt debattera även med meningsmotståndare, i förhoppning att ha positiv inverkan. Liknande metod används av världens självutnämnda "goda stater" då de samtalar med "skurkstater", för att försöka påverka dem i en önskvärd positiv riktning. Är sådan tolerans helt fel, menar du?

Erik Alhem sa...

Hej! Jag undrar, vart i Nationell Idag hittar du att tidningen skriver att de förespråkar ett system där människans raser indelas hierarkiskt, där vissa raser anses ha rätt att härska över andra?

Nationell Idag förespråkar etnopluralism, alltså att alla olika grupper är jämlika och ska ha lika stor rätt till ett eget land, tvärt emot rasismen med andra ord.

Rasism enligt Wikipedia:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Rasism

Johnny sa...

Det är intressant att notera att invandringspolitiken nu har skapat tre nya politiska partier, SD från Skåne och ND från Södertälje och Svenskarnas Parti från Värnamo (om jag minns rätt).

En naturlig politisk reaktion på en invandring som gått för snabbt och blivit för stor och som orsakat stora sociala och kriminella problem och som beräknas kosta skattebetalarna 10% av BNP.

Etablerade politiker och media försöker lösa problemen genom att kalla alla som kritiserar invandringspolitiken för rasister.

Det minsta man kan begära är att en human och ansvarsfull politik bedrivs och att man inte tar emot fler människor än man klarar av att integrera i samhället. Sverige har redan 500.000 arbetslösa och därför kan vi inte ta emot fler invandrare innan alla som redan är här har jobb och sedan så har vi 50 miljoner arbetslösa i EU som också skall ha jobb innan fler utom europeiska invandrare kan tas emot.

Sedan måste kriminaliteten ner till 1975 års nivå för att minska rasismen. Bara att antalet anmälda våldtäkter ökat från 800 år 1975 till 6000 år 2010 är fruktansvärt och helt oacceptabelt.