2010-07-31

Merit Wager är inte heller Kamali

Läs Merits kolumn om integrationspolitiken. Vad roligt att min rapport blivit läst.

Ja, jag håller med: integrera mindre.

På Ohlininstitutet finns rapporten att läsa: Sluta särbehandla!

9 kommentarer:

Kerstin sa...

Har läst din rapport!
Bra grejer! =)

Robert Stenkvist sa...

Jag skall skriva ut din rapport Sakine, har svårt att läsa längre texter framför datorn, någon form av ADHD antagligen, men jag läste till detta (sedan blev jag irriterad dessutom)

"Hon framhöll Botkyrka kommuns särskilda insatser, bland annat för att till exempel höja valdeltagandet bland invandrare. "

Och alla röstar de på henne! Alltså, här går det för långt. Inga andra partier göre sig besvär i norra Botkyrka, där är det sossarna som gäller, folk vet kanske inte ens att det finns andra partier, och att man kan rösta på dem. Och så anstränger hon och Botkyrkasossarna på att höja valdeltagandet, tacka fan för det. Sedan...tar hon upp det som ett positivt exempel, phhuuu..... svårsmält, mycket, mycket svårsmält.

Robert Stenkvist sa...

Jag sitter och funderar på om jag är orättvis här. Det skulle ju kunna vara helt opolitiska persoiner som är fullständigt neutrala som genomfört något arbete. Vet du hur detta arbete för att öka valdeltagandet har genomförst Sakine?

Johnny sa...

Det är märkligt att utländska medborgare får rösta i svenska val, svenska medborgare får inte rösta i utländska val. Utländska medborgare skall inte ha rätt att rösta i val till kommun/landsting/riksdag, det skall bara svenska medborgare ha och alla svenska medborgare skall ha lika rättigheter och skyldigheter oavsett kön, sex, etnisitet, religion, politik, etc. Sveriges riksdag skall bestämma visumregler.

Robert Stenkvist sa...

Ja, utländska medborgare får inte rösta till riksdagen.

Borgarna (Alliansen) skulle vinna på att enbart svenska medborgare fick rösta i kommun och landstingsval, men de vågar väl inte göra något. Sossarna skulle förlora på det, och V. I Norra Botkyrka fick sossarna 52 procent i kommunalvalet, V fick 11 procent, he, he.

sakine sa...

Kerstin mfl - vad kul att ni är nyfikna på skriften - tack!

Robert, det brukar vara både partipolitiskt färgade personer och "neutrala" (som, när jag intervjuade "valambassadörer" som jobbade inför valet i Botkyrka 2002, ofta råkade ha s-åsikter).

I mitt valdistrikt fick S 56 % någonting, och M 5 %. (Senaste valet, EP-valet).

Robert Stenkvist sa...

Du vet hur man uppmuntrar folk du Sakine :-( Jag var förmodligen rätt ute, tyvärr.

Jag kan inte skriva något om det utan någon form av bevis, men borgarna i Botkyrka vet väl hur det förhåller sig, de kan väl inte heller säga något.

Retar mig lite på Wagers rubrik, det är väl fullständigt obefogat att nämna att du inte är Kamali, ingen har väl trott det liksom.

Anonym sa...

Integrationspolitik överhuvudtaget är kvacksalveri som skall trösta muslimska MÄN som uppfattar sig förtryckta. DO klappar dom på huvudet. - Om vi hade "rätt" slags invandrare hade Sabunis "integreramanligamuslimerminister" post varit helt överflödig. När brydde sig medier och makt sig om tex Buddister och Hinduer? Vi har tiossentals muslimska män i arbetslöshet. Samtidigt flyger det in 6000 kineser (på egen bekostnad) från andra sidan jordklotet för att plocka bär!!!
Varför är 50% av alla som jobbar med citytunneln i Malmö konrakterade polacker? Detta 1000 meter från Rosengård.

Sådant är kamikaze-ekonomi. Hur kan svenska politiker ens tillåta detta? Kvacksalveri, bidragsvällande och kravlöshet är det enda integrationspolitiken handlar om. Lägg ner alltihopa. USA har tex ingen "integrationsminister". Hela debatten är en hägring för eliten som leker Moder Theresa på andras bekostnad.

Kafir

Widar Nord sa...

Eller kort och gott: Integrera inte.

"Integration" har aldrig funkat i Sverige. Den som vill anpassa sig gör det frivilligt och den som inte vill kommer knappast att göra det för att staten "går in" och erbjuder olika kurser och bidrag.

På 70-talet startade sossarna ett pilotprojekt där de skulle "integrera romer". Man åkte till Östeuropa och "fångade in" romer som varken kunde läsa eller skriva och förde dem till Sverige varpå man underkastade dem "integration".

Försöket blev ju såklart ett stort fiasko och den zigenarpopulation som man körde hit är fortfarande inte "integrerad" i någon som helst mening, utan lever fortfarande helt utanför samhället.

Forskningsrapporten från detta försök finns med i Arnstberg, "Sverige och invandringen" och i Arnstberg, "Svenskar och zigenare". Två bitvis tragikomiska böcker om Sverige och sossetänket som kan få vem som helst att börja surfa på Craigslist efter bostad utomlands.

När man läser om 70-talsprojektet så förvånas man över hur lite politikerna lärt sig på 40 år. Redan där kan man se hur de lovar "resurser" (skattepengar) i all oändlighet samtidigt som romerna är duktiga på att förbruka dessa pengar utan att "integreras" i något avseende alls. Att man fortfarande som ett mantra upprepar samma "resurser" som lösningen på "integrationsproblemet" är helt obegripligt. Det kan inte ha att göra med okunskap utan måste handla om nån sorts ideologi som ligger i botten. Kanske njuter man rentav sexuellt av att kunna beskatta vita män och erbjuda bidrag som alla utom vita män kan söka? Jag vet inte, men hade man underkastat tidigare "integrationssatsningar" samma utvärderingar som andra politiska projekt så hade man slutat "integrera" för länge sen.