2010-02-26

I Newsmill om muslimerna, judarna & Co

Finns att läsa här. Ni som läst bloggposten nedan känner igen åsikterna. Frågan är egentligen hur så kallade antirasister - från olika politiska läger - lyckas vara antirasister på deltid.

Den som vill få en känsla för vad det här handlar om kan läsa denna artikeln i LT och de många kommentarerna under den.

Uppdatering: Gundmundson undrar vad Lago säger, Segerfeldt kommenterar kort, Federley mfl bloggar om vad som är aktuellt i Reepalu-soppan. Även Pophöger! Avva skriver bra också, och säkert många andra jag inte hunnit läsa.

Uppdatering 2: Missa inte Fuad Mors egen text om hur han och hans familj plågats i Södertälje.

9 kommentarer:

Kristian sa...

Hm. Jag brukar läsa DN, SvD, Expressen och Aftonbladet på nätet i stort sett varje dag, men jag hade faktiskt inte sett någonting om det här innan jag såg ditt inlägg.

Så hur utbrett skulle det här problemet alltså vara?

Sådana här saker har nog slunkit under ganska många debattörers radar, skulle jag tro. Eller så är det bara jag som inte lägger märke till saker. Det kanske till och med finns motsättningar här i flempan som jag inte har lagt märke till trots att jag har bott här sedan 2004?

Nåja, problemet är väl ganska generellt egentligen. Inte alla som blir utsatta för förföljelser, brott, mobbning eller liknande drar slutsatsen att förföljelser, brott och mobbning är fel och att man därför ska låta bli. Istället gör de själva samma sak när de för chansen.

Det är visserligen fråga om en minoritet, men någonstans har jag sett att man visat till exempel att personer som själva utsatts för brott har en större benägenhet att bli brottslingar själva. Många faktorer som spelar in visserligen, men det där är något som psykologer borde forska mera på.

sakine sa...

Kristian, det har stått om det här och var, kolla te x dessa länkar:

http://lt.se/nyheter/1.48958-muslimer-flyr-sodertalje-efter-hot

http://mobil.svt.se/2.33538/1.1316450/muslimer_i_hovsjo_trakasseras&lid=aldreNyheter_363723&lpos=rubrik_1316450

Och i DN, som du tydligen läser:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/muslimer-och-flyktingar-trakasseras-1.466481

Expo har haft en bra artikeln om det här också, men den finns inte på nätet. SR har också haft inslag.

Anonym sa...

Kära Sakine. Efterfrågan på bostadsyta fortfarande en central fråga för Mulimska Partiet och bekräftas som sådan i denna punkt 3i programmet. Lösningarna naturligtvis komma att förändras med den politiska situationen:
Först var idéerna - som frasen anger - mot återkrav av en muslimsk koloniala besittning. Det kan inte bli fråga nu förstås.
Senare, hoppades man att efter nedmonteringen av välfärden för att kunna få en lämplig livsmiljö i Malmö - Sverige bör vara att spela för muslimerna alltså en liknande roll till Indien under det brittiska imperiet. Denna lösning skulle ha befriat världen från gissel sverigedemokraterna och hotade varken den politiska intressen europeiska koloniala imperier, eller USA. I slutet av en världsordning skulle ha en kontinental områden: västeuropeiska koloniala imperier, Central-och Östeuropa muslimskt inflytande. Var och en av dessa livsmiljöer skulle ha varit självbärande och livskraftiga i sig - deras definition skulle verkligen vara en svår uppgift, men skulle inte ge upphov till självdestruktiva konflikter, vilket krävs av andra: Den ordning i världen i storstadsområdena av Malmö var att bevara freden och för att säkra muslimernas nödvändiga livsrum.

Mvh/Sharafhede Abhamaras, ordförande i Muslimska Partiet, Malmöavdelningen

Anonym sa...

Jeg er "open" for kritikk. Ironiskt menat.

Mvh/Sharafhede Abhamaras

Anonym sa...

Sakine: Är du säker på att det just är "muslimer" som angrips i S-tälje? Vad jag hört i bla SVT så är det framförallt kristna från Irak. Men assyrier/syrianer som länge bott i Sverige uppfattar dem ändå som mussar. Kanske för att det rör sig om samma kuluturkrets och geografiska yta. Många assyrier/syrianer i Södertälje har ju rötterna Turkiet som tex Özckan Kaldoyo och Nuri Kino.

Beklagligt men ändå. "Rätt måste vara rätt".

/Stålmannen

sakine sa...

Stålmannen, ja läs artiklarna jag refererar till.
En del av flyktingarna från Irak som hamnar i Södertälje är kristna, många är muslimer.

Anonym sa...

Sakine,
Så spot on. mkt bra! Även om jag har god inblick i Malmös judars upplevelse av växande olust har jag mkt svårt att uppskatta Federleys inlägg. Det handlar om politisering, inte principer. FF och Gudmundsson bidrar från sitt håll, liksom Reepalu från vänster, till att förstärka en motsättning som de inte behöver betala priset för. Det ligger i deras intresse att skruva upp tonen och skärpa problembilden, även om det måste göras med betydande inslag av faktafel (som tyvärr passerar obemärkt). Exempel: FF skrev i SvD att 50% (sic!) av judiska församlingens (i stockholm) budget går åt till säkerhetsåtgärder. Den verkliga siffran är 5%... Att FFs siffra är helt gripen ur luften kan säkert stämmas av med JF:s infoavdelning.

Matte sa...

Lägg ner religion så finns det en sak mindre att bråka om.

Sven Holmström sa...

Väldigt bra artikel. Det är skönt att du orkar slå åt båda håll.