2010-02-06

Dagens kolumn om röda barnprogram

...i public service UR.

Uppdatering: Läs även Akela's Lair och Hallén. En fancy vänsterblogg tycker förstås att medierna är blåfärgade. Festligt att kallas "ung folkpartist". Jag är varken folkpartist eller särskilt ung (snart 30!).

6 kommentarer:

Ingrid EM sa...

Tänkvärt. Fick mig att minnas något från studietiden. Bloggade upp det.

Lolita sa...

Stop the Genocide of European Mankind

http://www.youtube.com/watch?v=Z43PcBR_El0

Staffan sa...

Vad är det där för negativt tänkande, 30 är det nya 20!

Jag får väl be om ursäkt för att jag anklagat dig för att vara folkpartist då. Såna allvarliga anklagelser ska man såklart inte slänga runt vårdslöst!

sakine sa...

Ingrid, intressant inlägg!

Staffan, det fanns ingen negativ värdering där - jag är gärna 30 +.

(Du hade däremot rätt om att jag varit med i Luf, satt i förbundsstyrelsen i några år).

Liz sa...

Åh vilken nostalgitripp, haha... Så här i vuxen ålder har man ju förstått hur mycket av det som visades på TV när man var liten som faktiskt hade en politisk vänsteragenda. Jag växte förvisso upp på 80-talet men en helvetes massa 70-talsproduktioner kördes i repris förmodligen pga krympt budget för Barn-TV eller nåt (t o m julkalendrar!).

Förutom nämnda Kapten Zoom så minns jag speciellt nån följetång baserad på denna bok:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Liten_%C3%A4r_fin
(Tack gode gud för Wikipedia så jag slapp dra hela plotten själv här...)
Jag verkligen ÄLSKADE det programmet som liten! En drake och massa talande djur, hur coolt som helst. Plus att det var sjukt spännande hur allt bara blev jävligare och jävligare...
Dom var till och från förbannat bra berättare, dessa hippies. Kapten Zoom däremot minns jag som rätt muppigt redan som 10-åring...

Jävligt lömskt av dom fortfarande kör med sån där propaganda - fast smyger in det i UR som typ ingen ändå kollar på... Ännu en gång är jag ytterst stolt över att licensskolka ;)

arthur sa...

Om ingen ser på UR och där ingenting av värde finns att se, varför skall det då fortsätta att finansieras via TV-skatten? Hur den används är väl reglerat i koncessionen?