2010-01-14

Sanna Rayman om Maud Olofsson

Rayman skriver på SVD:s ledarsida i dag, om irritationen mot Maud Olofsson. Både från vänster och höger haglar den många gånger överdrivna kritiken. Och säger Olofsson att hon behandlas extra illa på grund av att hon är kvinna blir borgerligheten ännu mer grinig. Det skriver jag under på. Men man kan kritisera Maud Olofsson - partiledare, näringsminister och vice statsminister - ändå. Precis som man kritiserar andra politiker.

Företagspolitiken har varit en besvikelse. Jag hade gärna hurrat och berömt Olofsson om det fanns fog för det. Följ Merit Wager, en annan SVD-skribent, som bloggar på "egenföretagarna".

Retoriken runt hushållsnära tjänster är också en historia för sig; Olofsson pratar om reformen som särskilt bra för kvinnor. Varför skulle den vara det? Det döljer sig en smått efterbliven kvinnosyn här, densamma som döljer sig under fjantiga kvinnoprojekt. Här min senaste kolumn om kvinnoprojekten och företagspolitiken. Oppositionen är usel på många sätt. Det påpekas också.

Jag undrar vilka skribenter Sanna Rayman tänker på, som kritiserar Maud Olofssons projekt men låter Mona Sahlin, Ohly, Wetterstrand, Schyman, Ruwaida & Co gå fria? Nämn en.

Inga kommentarer: