2009-07-23

SL:s planka-kampanj

SL gör, till min förvåning, något rätt. Sedan jag återvänt till Stockholm har kollektivtrafiken till och från Söderförort irriterat mig mer än det mesta. I synnerhet nattbussarna, som ställs in och i regel krånglar. Pendeln likaså. Inställda avgångar, förseningar, dålig information. Förra året missade jag hur många körlektioner som helst p g a pendelkrånglet. Finns så mycket att skriva om hur eftersatt kollektivtrafiken bortsom innerstad och närförort är.

Nu verkar det ha blivit klart att tvärbanan ska förlängas norrut. Det är trevligt, men det finns stora problem söderut. Har SL någon plan för pendeltrafiken? Det kan vara bra att veta om man ska bo kvar eller flytta. När jag sökt kontakt med SL:s ordförande har jag - föga förvånande - inte fått svar.

Anti-planka-kampanjen är välkommen. (Om planka-töntar har jag skrivit mycket). Men det behövs även en kampanj som ruskar om SL.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ett ensamt brev till SL från en nog så viktig opinionsbildare kanske ändå inte räcker. För att ändra på saker och ting gäller det att organisera sig tillsammans med andra i samma situation. Det är det vi i planka.nu försöker göra, men det finns helt klart plats för fler sorters organiserade kollektivtrafikanter. Lycka till!

sakine sa...

Chris, jag står så långt från er som man kan - ideologiskt. Så stort tack för dina trevliga rader.

Jag tror att det behövs fler nätverk som trycker på. Själv är jag mest irriterad på hur eftersatt förortstrafiken är. Kollektivtrafiken är trots allt till stor del skattefinansierad. Så länge den är det tänker jag ha synpunkter på hur (mina) skattepengar fördelas.

Jag är öppen för oheliga allianser! Om något vänsternätverk vill lyfta frågan om förortstrafiken, vill säga.

Niklas sa...

Klagar du på buss 791? ;)

Jag håller med dig. Kollektivtrafik i söderförort fungerar inget vidare. Senast igår stod pendeltågen stilla. Det finns alltid någon ursäkt. Lövhalka, nedfallen ledning, personalbrist etc. Jag har heller ingen lust att bränna körlektioner nu till hösten/vintern. Planka är dock inget alternativ då jag vill göra rätt för mig.