2009-07-15

Rökdebatt i TV4:a

Idag kl 7.15 debatterar jag rökförbud i TV4:a. Upptäckte till min glädje denna fantastiska Expressenledare som nyligen publicerats. Själv skrev jag en kolumn, "Låt rökarna vara i fred", tidigare i somras.

Kika, om ni är uppe så tidigt. Länkar förstås om det dyker upp någon direktlänk på 4:ans hemsida senare.

Uppdatering: Här kommer länken.

6 kommentarer:

Liz sa...

Ja jävlar, ska man skratta eller gråta? Vilken jävla retard där i början som jämförde rökning med grillning och sen började prata om BRANDRISK... Icke-rökare verkar tro att det vi dekadenta livsnjutare gillar att puffa på under varma sommarnätter är någon klusterbomb, fylld med plutonium och napalm... Hur fan kan en tunn liten slinga vackert grå rök som upplöses efter nån meter eller två få folk att få såna totala tuppjuck? Dessutom, vem fan har inte en askkopp på balkongen?

Min teori är att svenskar älskar att reta upp sig på, klaga på och hata sina medmänniskor i allmänhet och sina grannar i synnerhet. Lappar i tvättstugan är ju ett annat kul exempel (skaffa gärna David Batras bok "Den som inte tar bort luddet ska dö!") och rökning är ett av få områden där det är helt OK att vara hur jävla intolerant och fascistoid som helst.

Fan vad jag hatar att bo i ett land där dom (som du Sakine) som påpekar självklarheter är i minoritet...

sakine sa...

Folkhälsoarbete har ju blivit vår tids fundamentalism. Finns ingen hejd.

Det verkar jobbigt att ha så lite att göra, att man känner sig hotad av en svag påminnelse av grannens rök.

En annan sak som är läskig är att vi är så förbaskat laglydiga (läs: rökförbudet på krogar) från första sekund då en ny idiotlag börjar gälla. Inget tjafs, inget protesterande.

Ulf Larsson (FP) sa...

Kd vill införa en lag om civilkurage. Snart får vi väl debattera lagar om att ungdomar ska vara artiga mot äldre, tvång att lämna sittplatser till äldre på bussarna och annat tossigt också. Finns det ingen gräns för vilka beteendeförändringar folk vill uppnå via lag snarare än att vara goda föredömen eller prata med folk?

Anonym sa...

I mina ögon känns alla de här förslagen, och nya lagarna som ett "beta-test", bara för att se om Svenskarna går att kontrollera. Tror vi har fått svaret på den frågan vid det här laget och det skrämmer skiten ur mig! Tanten du debatterade med var tamejfaan overkligt jävla pretto.

Anonym sa...

Din argumentation är svag Sakine. Enligt din resonemang ska icke rökare anpassa sig efter rökare. Det borde vara rökare som har valt att röka som borde anpassa sig.

Ska icke rökare behöva vara passiva rökare bara för att en person känner att han måste ta sig en bloss med en malboro. Ska icke rökare behöva lämna en matställe bara för att en rökare ska få röka sin cancer pinne.

Om man har valt att röka bör man också kunna ta sig tid att vänta tills man lämnar stället eller gå en bit bort från stället och röka. Den liberala predikan om att icke rökare måste acceptera att de är passiva rökare är absurd.

Det är inte icke rökarnas ansvar att acceptera passiv rökning, det är rökarnas skyldighet att deras cancer pinnar inte påverkar personer som har tagit beslutet att avstå rökandet.

sakine sa...

"Anonym", vanligtvis publicerar jag inte anonyma inlägg så lägg till ett nick tack.

Ulf, jepp.

David, visst testas gränserna och dessvärre vill ofta "vanligt folk" ha fler och fler regleringar. Man kanske borde vara förvånad över att vi har en något så när liberal lagstiftning, trots allt.