2009-07-30

Kullenberg om Berlusconi, svenskar och sex

Hon har en poäng. Ibland blir det direkt oseriöst, som när Aftonbladets ledarsida listade sommarplågor härom veckan:

"Berlusconi har nakenfester i sin lyxvilla på Sardinien. Och så det ­senaste: Berlusconi misstänks ha haft sexorgier i sitt hem."

Men och? Varför blanda in präktig sexualmoral så fort italiensk politik kommer på tal?

Uppdatering: Andreas Ekström underkänner journalistkåren i Journalisten. Skrivet 2006, men fortfarande aktuellt. I rapporteringen av amerikansk och italiensk politik är det som mest tydligt att somliga skribenter och journalister drabbas av hjärnsläpp.

6 kommentarer:

Andreas Ekström sa...

Håller helt med, ville jag bara säga. Läs gärna en krönika i Journalisten jag skrev på temat svenskar och Berlusconi. (Men hoppa över ingressen, det har blivit något tekniskt fel som gör att artikelns slut kommer först... Det blir rätt om man börjar läsa vid brödtextens början.)

Länk: http://www.journalisten.se/kronika/11128/halla-tummarna-journalistiken-far-underkaent

Blogge Bloggelito sa...

Därför att svenskar är moralister. Pride är ett undantag som bekräftar regeln, av andra politiska skäl. Vi har inte direkt någon Cicciolina här.

Din tidning har ju ständigt "nakenchocker" (någon kändis i bikini eller eventuellt barbröstad – då åker de täckande stjärnorna fram). En bedrövligt moralistisk tidning.

sakine sa...

Åh, vilken bra krönika! Tack för tips.

sakine sa...

Blogge, visst finns mycket moralism att hitta i svenska medier. Definitivt.

Tror ändå att man kan påverka i rätt riktning. Exempelvis: ifrågasätta sexköpslagen, argumentera för "bara bröst" i simhallar och hålla ett öga på idiotprojekt som "Okejsex".

Mikael sa...

Tja, man kan ju säga att de här sex-incidenterna gör Berra svårt korrumperbar (utpressning). Det är inte lyckat för en man i hans ställning. Dessutom har han själv satt sin trovärdighet i poant på att han inte haft några affärer med eskorttjejer.

Det är äver huvud taget inte lyckat när politiker ska profilera sig som rockstjärnor (t ex Berlusconi, Persson eler Blair). Det slutar med att de blir blekfeta och självgoda, precis som Maradona, en annan lirare. Om de inte blivit kickade innan dess.

Anonym sa...

Expressens kulturchef Björn Wiman tuffar vidare på samma spår: http://www.expressen.se/kultur/1.1667763/nakenstudier