2008-10-13

Elise Claeson om kvinnor och politik

...här. Jag är ifs inte helt hundra på att vi menar samma sak med 'icke-vänster', men ämnet som sådant är intressant. Det är över huvud taget märkligt att väljarbeteendet i Sverige är så könsbundet som det ändå är. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

jag håller med, kan det vara schymans fel?:)

Anonym sa...

Varför är du förvånad, Sverige har, under alla de år vänstern haft makten, varit världsbäst på att "utbilda" kvinnor till arbetslöshet och statliga arbeten, och har på så sätt skapat sig en "klass" som, fortfarande, är beroende av en politik som av det slaget. Hur ska medelålders/medelklass/ensamstående/whatever.. kvinnor, som framförallt jobbar inom den offentliga sektorn, eller också är beroende av den offentliga sektorn på ett eller annat sätt, rösta - blått? You got to give it to 'em, vänsterns arbetsmarknadspolitik - en vidrig term för övrigt - är och förblir effektiv.

C.

Diana sa...

Är det någon som löst ekvationen varför alla flator är vänster men alla bögar är höger? Jag har fått höra urusla teorier genom åren och undrar om jag missat det senaste? :)

Anonym sa...

Tänkte skriva en kommentar, men det blev ett eget blogginlägg istället:

http://veronicasvard.driftig.nu/2008/10/30/ensam-ar-stark/

Jag tycker det är dags för liberalfeminismen att ransaka sig själv istället för att klaga på att "vänstern lagt beslag på feminism".

sakine sa...

Veronica Svärd, ok! Tack för länk. Men jag tror du har fel om Claeson. Hon må vara marknadsliberal, men det är förstås skillnad på konservativa särartsfeminister och liberala likhetsfeminister.

Om det nu var feminismen du var intresserad av.

Jag har heller inte gnällt om att vänstern tagit beslag på något.

Anonym sa...

Nej, var kanske oschysst att blanda ihop liberala kvinnor som kallar sig feminister. Men min poäng är just att det är skillnad på liberalfeminism och särartsfeminism och att liberalfeminismen måste välja samarbetssida: feminismen eller Alf Svenssons lärjungar?

Tack för länken förresten, mycket bra artikel! Mer sån't!

Bästa hälsningar
Veronica