2008-10-05

Så här gör idioter

...de kastar prylar, spottar och skriker för att tysta sverigedemokrater. Det är inte bara antidemorkatiskt, det är kontraproduktivt också. Hur tänker ni egentligen?

20 kommentarer:

Ulf Larsson (FP) sa...

Nej, ont ska inte med ont förgås. De som handgripligen stoppar antidemokrater gör demokratin en björntjänst. En gatsten är ett argument som inte leder till någon annan lösning än mer våld. Men detta har vänsterfalangen aldrig förstått. Eller så är det den gamla vanliga visan att ändamålen tillåts helga medlen.

Victoria sa...

Fail.

Jag hänvisar återigen till Betnér http://www.youtube.com/watch?v=6gz_KM6Nvu4

roberth sa...

De tänker inte alls? Vänd på det hela tänk om vänstern hade hållit möte och Sd anhängare burit sig åt som vänstern gjorde. Polisen hade inte sett mellan fingrarna som de gjorde nu. Pinsamt!

Anonym sa...

Slödder angriper slödder; vi kan i alla fall konstatera att det rasistiska slöddret uppträdde mer demokratiskt än vänsterslöddret. Hade det varit s och inte sd som angripits skulle de skyldiga dömmas för brott mot medborgerlig frihet men likhet inför lagen förtvinade efter hand under det förra seklet.

Anonym sa...

Den här kvinnan är och förblir en hjälte för mig. Och hon gjorde det inte som en symbolisk gest, inte heller för att det skulle hamna på bild och hon själv komma i tidningen. Hon var helt enkelt en förbannad före detta lägerfånge:

http://www.hansrunesson.se/damen.jpg

Bilden av den polska kvinnan som tar till handväskan är från en nynazistisk demonstration i Växjö för sådär tio år sedan. Sverigedemokraterna är som parti ommålade nassar och rasister.

roberth sa...

Magnus och Enhudan ni är riktigt osmakliga. Vi är inga rasister erat infantila prat om det säger mer om er än om oss. Vad mer är skrämmande är det faktum att ni verkar mycket dåligt pålästa. Sen kan folk vissla i sina pipor, misshandla oss, sätta yxor i våra dörrar, skramla med nyckor bäst fan de vill!

Johan Hedin sa...

Det är väl rätt klart hur de tänker. På precis samma sätt som de som tror att man man bomba fram demokrati i tredje världen, så tror dessa "demonstranter" att man kan skapa toleranta demokrater genom skrik, spott och kastade grejer.

Laertes sa...

Självklart ska man inte spotta eller kasta saker på andra människor, det är ovärdigt.

Att störa de högerextrema är dock självklart. Att högern inte gillar det är verkligen inte förvånande, när gjorde högern någonsin någonting för att stoppa nazism eller fascism? Förlåt, jag glömde Birgit Friggebo som sjöng så fint i Tensta...

Nej, så som på trettiotalet så ock idag. Vänstern gör något, högern kritiserar vänstern och gör inte ett skit.

Johan Hedin sa...

Det är väl bara vänstern som kan lyckas få till att demonstrera emot rasistflörtande partier på ett sätt som inte är rakryggat och ärligt iutan slingrande hycklade och fegt. Fantastiskt hur de lyckas - när det handlar om att slå in en öppen dörr?

Vänsterkvinnan (folkvald tydligen) som har fått ett "anonymt sms" (really!). Och som sedan har enorma problem att skapa sig en rak åsikt om det rätt i detta (brukar inte motsvarande vänster folk vara tvärtsäkra om exakt allt i samhället i övrigt).

Sedan Rahimi som lycklas få till hela två logiska kullerbyttor i samma pratminus: "Man ska bemöta deras argument. Men i andra sammanhang. De är kräk som ljuger. Man kan inte diskutera med dem, säger Rahimi."

Att argumentera emot sverigedemokrater borde vara den allra enklaste saken i världen men på något sätt lycklas denna väntser göra en grumlig soppa av t.o.m. detta enkla uppdrag.
Kanske är det för att man utifrån en vänsterposition i förhållande till välfärdsstaten inte klarar av att vinna en sådan debatt?

Och vad gäller laertes trista och poänglösa provokation.... Jag orkar inte bemöta sådan uppebart nonsen. Men du kan kanske själv fundera lite på vad som äör viktigast: att tillsammans med alla andra icke-rasistiska krafter faktiskt bemöta sverigedemokrater eller att provocera högern (och liberaler)?
Sådana här torftiga angrepp bevisar ju bara att stora delar av vänstern mycket hellre gör det senare än det förra.

Anonym sa...

Johan, ska man bemöta Sverigedmeokrater och nynazister (samma skrot och korn egentligen) så ska man framförallt markera att man inte köper deras problemupplägg, inte är med på deras retorik. Alltsomoftast går den ut på att ställa svaga grupper mot varann: vill du stödja våra fattiga pensionärer eller de där muslimerna, etc. Det kan naturligtvis göras utan att börja slänga saker eller tappa humöret, men man behöver hålla liv i att det också hndlar om moraliska frågor, genuiina värdefrågor. Att enbart köra "men vi vinner ju på frihandel och öppna gränser, titta på min statistik och på priserna..." eller "Tänk på vallonerna..." vinner man inte en debatt på, och den svenska borgerligheten idag har märkvärdigt svårt at ta en debatt som handlar om värden. Det visade väl FRA-debatten tydligt?

Regeringens metod var en typisk fixarstil: det instrumentella värdet av att få igenom en bred spaning utan besvärliga och noppiga regler, och att ge hårdvalöta till FRA gentemot andra underrättelsetjänster, vägde tyngre än de liberala värden - integritet, rättssäkerhet etc - som var så tydliga för en hel del av väljarna. Den svenska borgerligheten har alltid vårt at offra något för icke-materiella värden när skon klämmer, och svårare nu än på länge. Dessutom tycker den det är pinsamt att säga ifrån, att ta ansvar om man inte är i en stor grupp och inte kan luta sig mot en lag. Den flyr från politiken. Det är helt logiskt att borgerligheten inte tar fajten mot rasismen på hemmaplan, det får andra göra.

roberth sa...

Maguns jag måste uttrycka mitt förakt för din kommentar. Att du sätter oss i facket med nazister är vidrigt. Jag är Sverigedemokrat men jag hatar verkligen allt nazismen står för. Ställa svaga grupper mot varandra? Vad jag vet är muslimer inte särskilt svaga? Eller har jag fel? Om de utsätts för minsta lilla springer de till Do eller har du missat det Magnus.

Anonym sa...

Kan inte du skriva något som du själv kommit på? Du är lika tröttsam som alla andra idioter. Du borde väl kunna lite mer Sakine.

ClaesW sa...

Av kommentarerna kan man sluta sig till att högern (åtminstone Sakine och de som kommenterar här) är av den åsikten att vänstern är mycket värre än extremhögern. Hellre rasistiska organisationer som står ostörda på våra gator och sprider sin dynga än att vänstern kommer och stör.

Vidrigt är det enda ordet jag kan komma på som beskriver den inställningen.

Anonym sa...

Roberth: den kulan visste var den tog, va? SD är en direkt avkomling av 80-90-talens nazistiska småpartier här i landet. Att ni inte heilar och snackar om just rika judar är inte märkligt, den rasism som är politsikt farlig klär alltid om sig efter den tid den rör sig i. DSärmed inte sagt att alla som hetsar mot invandrare är nazister, men den grumliga tankemyllan är ungefär samma.


Och att det inte går att driva en uthållig kamp mot rasisterna om man bara stödjer sig på ekonmiks statistik och "det är bra med öppna gränser, swim or sink" står jag för. Ska man komma någonstans utan att plötsligt sitta och legitimera rasisterna så behöver det grundas i att människor från Afrika, Burma, Mellanöstern, var som har villkorslöst människovärde och kan resa ett krav på respekt för den skull (därmed inte sagt att de alla alltid ska ha inresetillstånd till Sverige; internationella lösningar är ofta bättre). Gör man det till sin huvudsak att de behövs för att städa på våra sjukhus och kränga elabonnemang så hamnar man snart på det sluttande planet.

roberth sa...

Magnus jag blir ärligt talat besviken på dig. Om du vill verka påläst så vet du att vi rensat ut alla idioter till nazister ur partiet. Desssutom sköter sig inte medlemmar blir de uteslutna. Det är mer än man kan säga om de sju som sitter i riksdagen. Varför ska vi snacka skit om judar? Jag är Pro Israel och Pro Bush vad är du?

Anonym sa...

Roberth: "Varför ska vi snacka skit om judar? Jag är Pro Israel och Pro Bush"

Min poäng var typ att rasister idag inte nödvändigt ser ut och snackar som filmnazister från 30-talet.

roberth sa...

Magnus en rasist enligt dig hur är den personen? Jag förstår faktiskt inte. Måste en rasist vara antisemit? Kan en rasist gå på pizzeria? Beskriv en rasist för mig så jag förstår dina utspel.

sakine sa...

Claes W, våld är våld. Det handlar inte om vem som är "värre".

Det "vidriga" består alltså i att ni får kritik för era metoder?

Jisses.

Johan Hedin sa...

Jaha du Claes:
Man kan ju tänka sig ett samhälle där rasister står ostörda på våra gator och sprider sin dynga och att man har kommunister som står ostörda på våra gator och sprider sin dynga.

Det är det vi vanligen kallar för demokrati och yttrandefrihet.

Sedan kan man ju tänka sig ett samhälle där man springer ut och pucklar på andra som säger saker man inte gillar. Det är det vi kallar socialism eller fascism.

Jag föredrar det förra.

Ola Berg sa...

claesw:

Alla ideologier som man försöker tysta med våld, de växer. Lär av historien.

Att slå eller försöka tysta en nazist är att stödja nazismen: man skapar martyrer.