2008-10-11

Dagens krönika

Om politiskt våld, något vi diskuterar även här. Det är fortfarande obegripligt att somliga tror sig opinionsbilda genom skrämsel och slag.    

Off topic, det finns numera ett youtubeklipp med mig: "Bonde söker Sakine Madon"

Uppdatering: SvT opinions blogg. Petter Larsson svarar själv på sin blogg.  

9 kommentarer:

Kulturbäraren sa...

Kan du sluta skriva en massa skit om Sverigedemokraterna? Det börjar bli jävligt tröttsamt. Du vet att vi inte är främlingsfientliga, och du vet att det inte var något bråk mellan Sverigedemokraterna och extremvänstern i Malmö. Det var extremvänstern som anföll och störde Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna går aldrig till attack eller deltar i bråk.

Så jävla patetiskt.

Anonym sa...

Herregud vad korkad av "sd-väljare".

sd ÄR främlingsfientligt. Skyller man alla samhällsproblem på invandrare är man främlingsfientlig. Det exkluderande talet om svenskhet är ett annat exempel på det.

Madon skrev ju inget om sd skulle använda våld. Du läser slarvigt och drömmer ihop.

DU är så jävla patetisk

Henrik Emilsson sa...

Suverän krönika som vanligt.

Tack för den.

Reclaim-demonstrationen/kravallen under ESF skedde i mitt grannskap. Det var en sorglig syn. Det finns ett polishat i dessa kretsar som är otroligt stort. Var med några "vänstervänner" på ESF-fest på lördagen. Då sjöngs det hatramsor om polisen hela kvällen, ungeför som en fotbollsklack.

Anonym sa...

vad var det bonden sa?

Kulturbäraren sa...

Finn, jag börjar bli riktigt trött på sådana idioter som du. NEJ, vi är inte "främlingsfientliga". Hade vi varit det kan du lita på att vi hade varit öppna med det och sagt det. Det finns ingen anledning för oss att ljuga om något sådant. Till och med Expo har erkänt att vi inte har någon dold agenda:

http://www.bohuslaningen.se/artikel_pm_standard.php?id=399444&avdelning_1=101&avdelning_2=101

Sd har aldrig skyllt alla samhällsproblem på invandrare - eller ens något samhällsproblem. Vi skyller det på de ansvariga politikerna. Så ta dina äckliga politiskta korrekta lögner och stoppa upp dem någonstans där solen inte lyser. "Exkluderande talet"? Hur DUM är inte du? Sd står TVÄRTOM för en INKLUDERANDE syn på svenskhet där det är KULTUREN och INTE ursprunget som är avgörande. Det finns massor av personer med invandrarbakgrund i sd - i kommunvalet 2006 var det fler än sossarna och de flesta borgerliga partierna procentuellt sett. Så dra åt skogen, va!

"Madon skrev ju inget om sd skulle använda våld. Du läser slarvigt och drömmer ihop. "

Det är väl snarare du som inte är läskunnig:

http://www.expressen.se/ledare/sakinemadon/1.1330078/skrik-och-stenar-ar-usla-argument

"I en intervju under förra helgens bråk mellan sd och vänstern".

Bråk? BRÅK? BRÅK??? Att Erik Almqvist stod i en timme och försökte få en syl i vädret medan tvåhundra kommunister spottade honom i ansiktet, gjorde all världens oljud, kastade frukt och pappersmuggar på honom, skrek en massa okvädningsord och där sd-folket fick fly med svansen mellan benen till slut eftersom polisen misstänkte att pöbeln skulle anfalla dem fysiskt... det var alltså ett "BRÅK" där Sverigedemokraterna svarade med våld och knäckte näsbenen på vänsterextremisterna???

Nej, vet du vad - sådant här orkar jag bara inte med längre. Man blir så jävla less och arg. Förstår du det?

Anonym sa...

Sd-väljare:

Kan du sluta skriva en massa skit om Sverigedemokraterna? Det börjar bli jävligt tröttsamt.

Men...ehh...det där är ju som att säga åt räven att sluta jaga höns i hönsgården :D

Saki, som trots allt är assimilerad (även om hon inte fattat det själv ;), har självfallet anledning att misstro SD

Ps
Själv kommer jag att rösta på SD, i brist på bättre alternativ

Johan K sa...

Lysande artikel Saki!

Skönt att se att du håller formen. Kanske erhållandet av plåten ger dig mer motivation i höstrusket?

Har numera en egen blogg som du "ser". Titta gärna in, vore roligt. Jag länkar till artikeln och dig idag, ok?

roberth sa...

Ser att begåvningsreserven är ute igen. Nej vi Sverigedemokrater är inte främlingsfientliga. Till er alla som vill veta mer om etremister kan läsa boken med samma namn. Där har ni matnyttig information. Säger som Sd väljaren det är jävligt tröttsamt att bli beskylld för saker man inte är.

Anonym sa...

Alla vet att det inte är så "övertygande" att få en sten i huvet. Om det är så att man genom våldet skulle kunna åsamka en förändring i samhället, vilken uppskattas av flertalet, så kan det vara befogat. Förutsatt att det inte finns mer humana alternativ, som är minst lika effektiva. Om du smäller någon på käften för fel åsikter, så skapar du rädsla i samhället, vilket i sig inte är bra. Det vore naturligtvis bättre om du kunde övertala personen i fråga.

Du skulle kunna med militära medel ta kontrollen över ett land, utan folkligt stöd. Samt genomföra din politik. Men då krävs det att folket själva förstår och upplever att den här politiken, var den bästa för samhället. Så om du vet vad folk vill ha för samhälle, även om inte folket förstår det. Och du tror att de kommer förstå det, när de väl lever i det samhället. Då kan du göra vad som krävs, för att skapa det. Ändamålen helgar medlen. Men revolutionen bör vara så fridsam som möjligt. Helst genom opinionsbildning och demokrati. Att t ex döda alla miljoner som inte är kommunister och sedan påstå att de hundra återstående är glada. Så skapar du mer blodbad, än ett hållbart samhälle. Och i en demokrati, så är det majoriteten som styr. Så de hundratalet kommunisterna, kan ju försöka skapa ett eget samhälle nånstans, istället för att tvinga på andra deras idéer. Sedan kan vi andra se hur det funkar.