2008-10-01

Da Buzz och platt-tv:n

"Jo men det är obehagligt med folk i maktställning som har den typen av smak", säger Axess Johan Lundberg angående att Fredrik Reinfeldt gav en platt-tv till kronprinsessan Victoria i 30-års present och att Filippa Reinfelt gillar Tomas Ledin och Drömkåken, i nya numret av i Bang.

10 kommentarer:

Jonas Barkå sa...

Jag tycker det är bra mycket värre att folk i maktställning gillar Staten.

Anonym sa...

Den där platt-tv'n kändes som en väl billig produktplacering. Det är ju knappast någon som tvivlar på att hon har råd att skaffa en ändå...Nej men allvarligt, gåvor av den typen från staten till kungligheter och gästande högdjur brukar stå för något landet är extra stolt över att visa upp, och då framstår en platt-tv som rätt så - platt och fantasilöst.

Magnus sa...

Var det inte så att hon själv velat ha just en platt-tv?

För övrigt tycker jag för min del att det är obehagligt med folk som dömer andra människor efter deras film- och musiksmak. Fast det tycks förstås verkligen finnas någon slags relation mellan den "rätta" smaken och stöd för vänsterdiktaturer och diverse terrorgrupper...

sakine sa...

Magnus, men i platt-tv-fallet är det borgerliga debattörer som stör sig på den. Tv:n var uppe i förra veckans SvT Debatt om kulturstöd också.

Ruby, det är nog inte så mycket själva prylen utan det "obildade" som provocerar.

Ett fascinerande fenomen.

Anonym sa...

För mig får han ha hur dålig smak som helst om han bara gav fan i att låta avlyssna min kommunikation.

Anonym sa...

Då är det värre med folk i oppositionsställning som lyssnar på Kicki Danielsson och tjatar om Bruce Springsteen i tid och otid (Läs Sahlin)

Charlotte W sa...

Här håller jag helt med dig Sakine, I guess.
Man tror knappt det är sant att en platt-tv kan framkalla den typen av reaktioner...men i kombination med "kunglighet" verkar det vara rena spymedlet för vissa personer med "snille och smak".

Tobias Struck sa...

Den politiska eliten sitter i den ekonomiska elitens knä (6000 människor enligt David Rothkopf). Elitpolitikerna får sina direktiv via lobbygrupper och Bilderbergmötena. EU-kommisionen skriver hälften av alla Sveriges nya lagar - utan att ens behöva pröva dem i ministerrådet. Den nya konstitutionen överlämnar migrationspolitik och straffrätt till EU. Centralt är naturligtvis elitens önskan att politiken skall stimulera den ekonomiska tillväxten. Ett exempel är migrationsministerns vurm för ökad invandring av billig arbetskraft - men sämre asylvillkor.

Reinfeldt vill helt enkelt stimulera konsumtion genom avbetalningar och lån - samt idealisera TV-tittande. TV-utbudet med all dess reklam (passager med 8 minuter i streck insprängda i allt vi ser på TV 4, Kanal 5 etc.) bidrar mer än något annat till ökad konsumtion. Att ge Kronprinsessan en sådan present, hoppas han skall verka som ett dubbelt föredöme för folket: Konsumtion via avbetalningar och lån som metod, konsumtion som livsstil.

Alltmedan globaliseringen tränger undan oss fattiga vita. Vita utgjorde 35 % av mänskligheten innan Andra Världskriget. Sedan sionisternas medlöpare satanisterna Hitler och Himmler gav traditionen dåligt rykte och Den Nya Modiga tiden tog över med allt mer global kapitalism, så har både vithet, moral och folkstolthet förfallit i Europa: Vi utgör numera 10 % av mänskligheten - och om 70 år kommer vi endast att utgöra 49 % av Europas befolkning.

Nu ser vi dessutom hur bräcklig kapitalismen är. Men detta rör inte politiska geishor som Reinfeldt i ryggen. Han vet att han kan avnjuta tiden efter sin politiska karriär i något safe haven någonstans, där mångkultur består av en vinkällare istället för blodigt koloniseringsvåld. Titta litet på TV nu. Över till sporten.

sakine sa...

Charlotte, jo, och egentligen är det mest det här jag tröttnar på i kulturdebatten. Pengarna/min bidragskritik är egentligen sekundärt: jag begriper helt enkelt inte elitismen.

Intolerans mot det avvikande är snarare det som är 'lågt' (mänskligt förvisso, men knappast intellektuellt). Intressant hur som helst, det är befriande att åsikter ändå flyter upp till ytan.

Medelklassman sa...

Det är inte fråga om smak, det är fråga om själslig förflackning och en mental torftighet. Jag vill gärna att folk som bestämmer har lite mer i pallet än bara själva hungern efter makt.