2005-10-01

Invandrartjej = snäll. Invandrarkille = dum.
I dag har jag, farsan och lillebrorsan tagit en promenad till stan (i Uppsala). Lillebrorsan har ny vinterjacka (sketasnygg, grågrön, MQ) och jag har nya dojjor. Lillebrorsan sa något intressant när jag frågade om folk beter sig speciellt bara för att han är invandrare (kille på 17 år). Jooo då. Expediter och andra som arbetar i butik förföljer gärna honom & kompisar.

"När jag och Muhamed var på ICA sprang en pajas efter oss och vid kassan vill han kolla i våra väskor. Påstod att det var ett stickprov, vilket var lögn så klart. Vi löjlade oss lite med sen fick han så klart titta och bad om ursäkt efteråt. Vissa är sååå odiskreta. Typ springer förbi en flera gånger och glor. Vi garvar bara åt dem."

Snart fyller han (lillebrorsan) 18. Trist att han kommer att råka ut för en hel jävla massa fördomar. Att vara invandrartjej/kvinna är inga problem i Sverige, jag har då aldrig råkat ut för diskriminering eller butikspersonal som spionerar, vad jag vet. På sin höjd frågar folk om man har haft det strängt hemma eller känner andra invandrartjejer som har har det tufft. Själv kan jag bara säga att det sååå skönt att vara tjej. Tur att man inte är en invandrarkille.

1 kommentar:

Nkosazana sa...

Beror på faktiskt.. Jag får mer skit från mellanöstern och nord afrikansk folk än svenskar när det gäller sådana här grejer.

Jag är sydafrikan, första gången jag blev förföljd i en affär här var när en pakistansk mamma satte sin dotter på att följa efter mig i hennes mat butik i Köpenhamn.