2005-08-02

Nedspolad Koran - än sen?

"Herre Gud. Jag menar. Det är liksom så fruktansvärt! Det är så hemskt! Vidrigt. Hur kan de spola ner Koranen? Det är så fruktansvärt".

...och så vidare:

"Svenska soldater skulle aldrig göra så".

NÄHE...?! Skulle de inte...? Precis som att de "inte köper sex" i Kosovo? Lägg ner radiohagga och kom ner på jorden.

Ibland är det riktigt tröttsamt med den svenska synen på det amerikanska. Ibland är det riktigt tröttsamt med den svenska synen på allt osvenskt.

Sen vad gäller den nedspolade Koranen: visst är det osmakligt att inte respektera andra religioner, men världen går inte under av en nedspolad bok av en amerikansk soldat. Vad är det för ojande och panik över det? Som om religionshat inte är ömsesidigt. Och här på hemmaplan kan vi ju lägga ner energi på att i stället oroa oss Ulf Nilsson, Jan Kallberg och andra svenska gubbar som ballar ur i debatten.


Heja amerikaner i Irak.

5 kommentarer:

Fredrik Lindholm sa...

Så Maj!

Nej, du gör ingen någon tjänst genom att vara "liberal" inför något som är stört omöjligt. Koranen i toaletten. Hade Newsweek gjort detta experiment så hade några liv kunnat sparats.

Men jag skall inte göra kidsen besvikna. Här har vi tvättäkta kiss- och bajshumor signerat PLO.

Peter sa...

Tycker inte heller det är något att bli upprörd över, det är fan bara en bok.

Det är skillnad på att acceptera religion och på att respektera den. Religionsfrihet i all ära, men respekt är något man förtjänar.
Och man tycker att en nedspolad bok är det värsta som kan hända, då förtjänar man inte min respekt.

Anonym sa...

Sakine, vad är det för fel på Ulf Nilsson (Du menar journalisten och inte folkpartisten, eller hur?)? Han har ju helt rätt i det mesta. Sverige är ett mygelsamhälle, Reinfeldt är en smygsosse och FP en cocktail bestående av M-light och S-strong.

Till skillnad från alla elitfeminister som ska intellektualisera debatten så in ***, skriver Ulf så vanligt folk blir intresserade (Du vet - de där som inte är lika fina som socialliberalerna i FS, men som man ändå måste hålla sig god med så att det blir "maktskifte" och en "ny start för Sverige".).

Hur många undersköterskor och fabrikstjejer tror du identifierar sig med Schyman och Birgitta Ohlsson? Jag kan nog räkna procentsatsen på mina tio fingrar.

Ta inte det här som någon personlig kritik. Jag gillar dig starkt och du behövs, men det gör även U.N.

Fredrik Lindholm sa...

Men har ni hål i huvet?!?! Har ni inte läst om experimentet som visade att det är omöjligt att spola ner en normal pocketbok i en normal toalett? Jag har ännu inte hört något om att koranen ifråga var en lilliputbok eller en pdf på en memorystick.

Bönder!

Anonym sa...

Öhm.. Varför känner jag mig plötsligt lite obekväm med den omvända situationen; tanken på att muslimer skulle försöka spola ner en bibel i toaletten samtidigt som de höll mig inspärrad?

Det ger onekligen lite dåliga vibbar, dårå..