2005-07-07

Slumpen?

Lillbrorsan sommarjobbar. Vilket i sig är sensation för en kille som ringde mig för något år sedan och frågade hur man "lagar" varma koppen. Han fyller 18 i år.

Hur som helst, på sitt sommarjobb knappar han in man eller kvinna 18+ i Sverige. Därefter frågar han om personen i fråga är intresserad av att få ett provpar underkläder från ett företag.

I måndags, hans tredje samtal: hamnar hos MIG! Av alla 18+are till brudar i Sverige. Det är faktiskt lite mysko. Lika chockad frågar han "eh, va, ÄR det Sakine?".

Vetefan. Men ibland händer det. Ett tecken? Ska kanske ta mig en lott på nätet.

Almedalen är i full gång, i dag är det der Tag des Volkparteis. Gäsp. Imorgon drar jag dit. Synd att Federleys debatt mot Sverigedemorkaterna ställdes in. Vi ska passa på att ha det första FS-mötet med LUF på plats också. Nice.

Har äntligen satt tänderna i Rands Och världen skälvde. Och gått med i Amnesty (igen). Jaja, de ska inte jämföra guantanamo med gulag och jadajada, men faktum är att det arbete de gör är så jäkla viktigt och vill man påverka alla dessa någorlunda neutrala organisationer får man banne mig gå in och röra om ibland också. Okej, jag erkänner: det har blivit lite för mycket tortyrlitteratur den senaste tiden. Vi får se vad jag får för mig efter Rand.

8 kommentarer:

Fredrik Lindholm sa...

Amnesty neutralt? Det kan förklara en hel del. Ingen är neutral, alla tvingas förr eller senare ta ställning. Antingen sitt eget parti eller någon annans.

sakine sa...

Ja, att ta ställning för liberalism och mot tortyr har jag inget problem med. Att jag sedan inte sympatiserar med vare sig AI eller FP till 100% är en annan femma.

Fredrik Lindholm sa...

En organisation som antingen påstår sig vara neutral eller är neutral är inte värd att vara med i. (En domstol är inte neutral, den låter de båda parterna möta varandra på lika villkor. Domstolen är partisk gentemot sanningen.) Tag en titt på en karta över Östersjön. Sverige hade ett ytterst perkärt geopolitiskt läge under kalla kriget. (Tack och lov för Östersjön, denna naturliga vallgrav!) Om sossarnas tal om neutralitet var smörja då så är det smörja i alla lägen.

sakine sa...

ifs, bättre säga då att man som organisation alltid strävar efter neutralitet. kanske. finns många org. som säger sig vara neutrala men som har färgklickar här och var. som sagt, även solen har fläckar och vi får väl se, jag har en del att catch up i AI:s rapporter innan jag dömer ut/berömmer. Är du själv med i ngt annat än luf och svensk-amerikanska?

sakine sa...

...och en liten sak till. Så det går däremot bra at vara me di en organisation som säger sig vara liberal, men som i praktisken inte är det? ;-) Fy, fy, Lindholm.

Fredrik Lindholm sa...

Socialkoftorna och feministerna intar åtminstonde sin egen position. Dessutom föredrar jag att ha mina antagonister (och fiender?) nära.

Om Amnesty vore neutrala inför tortyr så skulle de singla slant inför varje fall som hamnade på deras bord...

sakine sa...

"Socialkoftorna" ;oD

Tillbaks till Amnesty: Slantar singlas sällan någonstans, men på vissa ställen mer än andra.

Fredrik Lindholm sa...

En socialkofta är de nedlåtande, socionomutbildade personer som råder över oss. Du vet precis vad jag menar.