2013-07-25

Värdelös bloggare

Tiden går så snabbt, jag har en bebis i magen och skriver för Norran. Om nu någon bloggläsare undrat vart jag tagit vägen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nejdå Sakine du är bäst!

Hoppas bebben mår bäst och du med.

Själv kämpar jag med E-tunas värsta vattenläcka sedan 1890. Vi bär vatten och står i långa köer för att få en liter, lite sovjet de facto. Men jag pratade med en äldre kurdisk dam som stod framför mig i ledet, och hon sa så här: Det här är semester, det här är vad jag gjorde förra veckan när jag besökte mina släktingar. Även min egen mor tyckte jag var gnällig som ansåg att utedass och vattenhämtning var primitivt. I Finland hade hon minsann suttit på dass i minst 40 minus och dessutom haft ryssen i häcken.

Allt Gott!

Mvh Johan Kammari

Anonym sa...

Hej

Nu när Gardell har kommenterat incidenten som uppstod så undrar jag ifall han kommer lämnas ifred? Och kommer det ske det isåfall fall pga styrkan av hans argument eller pga hans sexuella läggning, som jag anser är ett skydd från kritik. Vad hade skett ifall en kvinnlig komiker hade sagt samma sak?

Mvh Swede

sven sa...

Ingen rapport i år från Pridefestivalen..........frisinnad tidning.........Skämt ocksido.
När det gäller hedersvåldsdebatten och relativiseringen så följer det ett mönster vi har haft i Sverige sedan 1970-talet.
Då när det påtalades företeelser bland "invandrare" som inte skulle accepteras bland "svenskar" som t.ex patriarkaliskt könsrollstänkande,det var ju på det svenska mjukis 70-talet,så blev alltid standardsvaret i offentligheten ; Det är ju invandrarnas kultur.Det skall man inte vilja ändra på.
Orden "invandrarnas kultur" blev ett ständigt mantra.Företeelser som skulle klassas som mansgrisighet bland "svenskar" blev kultur om det förekom bland "invandrare".
Det går en rak linje från den relativiseringen på 1970-talet till dagens relativisering om hedersvåldet på 2010-talet.

sven sa...

Mycket bra text i Expressen 31/8.
Jag skulle vilja göra en kompletering.
Sakine tar upp KDs oro över tjejernas sexliv.Samma oro har förekommit bland svenska feminister av och till ända sedan 1970-talet.Man kan säga att då övertog feministerna från de kristna att vara de stora moralisterna när det gäller heterosexualiteten.
Det går en rak linje från 1970-talets svenska feministiska nymoralism till dagens Gudrun Schyman som stöder hijaben och är motståndare till Femen.sven sa...

Sakine skriver bra om herderskulturen.
Men det är väl inte bara det släktkollektivistiska tänket det beror på.Det har väl också att göra med den extrema hora - madonna synen på kvinnan.Det finns ju inslag av den även i den svenska synen på kvinnan men hos folket i mena-kulturen så är hela kvinnosynen uppbyggd på hora - madonna syn på kvinnan.