2011-11-25

Intervjuad i fina lokalblaskan Tidningen Enskede/Årsta
Länk. Spännande och en aning nervöst för vad grannarna ska tro om mörkhåriga tjejen som flyttat in :)

12 kommentarer:

Tomas C sa...

Kul att ha dig i kvarteret!

sakine sa...

Tack :D

Anonym sa...

Hej Sakine och välkommen till mina hemtrakter. Jag brukar läsa din blogg och gillar för det mesta dina åsikter. Skriver sällan på något forum, men tänkte ändå att jag nu skulle drista mitt till att fråga vad du tycker om Nevsmilldebattören Safiyah Noormohamed som nu fått infört två artiklar på ”debattsidan”(?) med sina synpunkter, MEN där redaktionen godkänt att hon ska slippa bli bemött av några som helst kommentarer? Tycker det hela verkar rimma illa med dig som person och att Nwsmill skulle vara en debattsida?

Hälsningar från en granne.

Har sa...

Jag håller med Anonym. Mycket dålig beslut att särbehandla debattörer!

sakine sa...

Tack för välkomnandet!

Angående kommentarsfunktionen på Newsmill hinner vi helt enkelt inte alltid bevaka kommentarsfälten och stänger därför av dem. Den som har mycket vettigt att säga i en debatt får gärna utveckla sina tankar i en egen Newsmillartikel och replikera. Kan ni tänka er göra det?

Haribo sa...

Hur många gånger tidigare har kommentarsfunktionen varit avstängd?
Safiyah Noormohameds båda artiklar kan inte kommenteras men det går bra att kommentera på "motartiklarna" i så fall får ni väl fördela tiden bättre? Nu blir det här jävligt olycklig, för oss utifrån ser det ut som en medveten särbehandling som är helt onödig och dessutom ger än mer bränsle för bland annat främligsfientliga.

Vad det gäller egen Newsmillartikel så hade jag gärna skrivit den om jag kunde skriva tillräckligt bra. Dessutom har du själv redan skrivit alldeles utmärkta artiklar om just särbehandlingar! :)

sakine sa...

Haribo, många gånger har kommentarsfunktionen stängts av. Det är en fantastiskt bra funktion men om vi inte hinner annat än att sortera bort främlingsfientliga påhopp på skribenter är risken att funktionen tas bort helt. Och det vore kanske inte så roligt.

Tack & kul att du läst texter om särbehandling:) Tror nog visst att du skriver bra och kan argumentera för dig!

Skeåning sa...

Kan det inte var en idé att istället förmoderera de diskussioner som lätt spårar ur istället för att ta bort funktionen helt? Då kan man ju lättare planera moder-ringen tidsmässigt.

sakine sa...

Skeåning, bra idé men jag tror inte det finns en sådan funktion. Ska kolla upp möjligheten!

Jag förhandsmodererar ju här på bloggen. Inte lika bra fart som tidigare men bättre än inget.

Skeåning sa...

Jag tror Newsmill förhandsmodererades tidigare? Kunde ta ett par dagar ibland innan ens kommentarer syntes...

sakine sa...

Jo det stämmer - men det var både för tidskrävande och svårhanterligt..

Skeåning sa...

Jo kan tänka mig att det är smått omöjligt att moderera alla trådar på newsmill om man inte vill anställa en hel division för just den sysslan. Men enstaka ämnen kanske? Definitivt bättre än ingenting. Och det behöver ju inte vara en nackdel att det drar ner på tempot lite, kan ju kanske göra att man minimerar risken för att det blir mer tjattande, och mindre debatt. =)

Heta ämnen som rör invandring m.m. tenderar ju att spåra ur, samtidigt är det väldigt intressant att läsa kommentarer runt de här ämnena.