2010-08-30

Filosofiska rummet

Jag medverkar tillsammans med Göran Rosenberg och Göran Greider i ett samtal om liberalismen.

För den intresserade.

Ps. Synd att man inte hinner blogga så ofta p g a jobb och facebook, twitter mm, men det finns numera så många bra (tusen gånger bättre!) politiska bloggar. Ds.

5 kommentarer:

Niclas Kuoppa sa...

Hörde igår på reprisen i radio. Fil.rummet är en av många bra P1-grejer, men ibland blir jag lite irriterad på hur GR och GG inte lämnar utrymme åt andra. Du fick ju knappt en syl i vädret i början. Apropå liberalism och miljö så har Elinor Ostrom, den politiska ekonomins Birgit Cullberg, i decennier med empiriska exempel visat hur totalfel ett snävt perspektiv på en enda lösning, privatisering/statligt ägande, kan bli. Hon stryker vare sig enögda liberaler eller dito socialister med håren, och det gör mig så glad. Apropå din hänvisning till kompisar inom vården som anmärkte på hur sällan anhöriga hälsar på de äldre, så kanske Lars Trägårdhs och Henrik Berggrens "Är svensken människa" kan ge ledtrådar till hur detta kommer sig och även ge en bild av den svenska individualismen. Vad är frihet för svensken och hur menar vi att den bör uppnås?

Niclas Kuoppa sa...

Sociologen Roland Paulsen säger tänkvärdheter om "Det heliga arbetet" i Tendens serie
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramId=3381

Tore Kullgren sa...

Greider kör som vanligt med guilt by association. Allt dåligt i samhället (Robespierre, BP) går att härleda till liberalismen. Men allt bra med liberalism är egentligen socialism.

Niklas sa...

Ja, det var verkligen dåligt att Sakine inte fick komma till tals mer.

Jessica sa...

Platstagande gubbar, visst, men det var ju framför allt för att hon inte hade något klokt att säga öht när hon fick chansen.