2007-03-12

Är folk seriösa eller?

"Kränkt" för att ha kallats "förortare".

Fattar någon varför? Jag gör det inte.

10 kommentarer:

Jonas Barkå sa...

Har du inte lärt dig att den som känner sig kränkt *alltid* har rätt?
Socialstyrelsen har tagit fram en kampanj som rekommenderar att all interaktion mellan människor minimeras, då varje sådan kontakt innebär en stort risk för kränkning. Just nu arbetar de med att sätta ihop en krisgrupp som ska ta hand om alla de som kommer kränkas av denna information.

sakine sa...

Det skulle inte förvåna mig ;-)

Men allvarligt talat, är folk som den där "Jesper" verkligen seriösa? Det är ju på Nogger-Black-nivå.

Nästan värre.

Har jag kanske missat något, är det i något sammanhang "ett skällsord" att vara "förortare"?!

Johan Hedin sa...

Du har inte kommenterat att Polisen skyller på samarbetet med Gringo?
Vilka dessutom lyckades försena det hela med en vecka p.g.a. "trycket". Eh... exakt hur svårt kan det vara att trycka ett brev? Det är ju inte direkt en glättig färgglad broschyr på 32 sidor.
Eller vill månne inte Gringosarna att Polisen lyckas bra i "förorten"?

sakine sa...

Johan, aah det är ju sekundärt. Lättsårade "Jesper" tog all min uppmärksamhet.

Jag tycker f.ö att polisen svarar ganska bra, de ursäktar ju inte själva utskicket som jag uppfattar det.

Läste kommentarerna till artikeln i morse, det finns verkligen människor som fått för sig att det är superkränkande att polisen skrivit "förortare". Jösses.

Johan Hedin sa...

Vi är nu uppe i tre toppnyheter under gårdagen som alla behandlar etiketter (snarare än innehåll):
- Ullenhag om "nyliberaler"
- Ordet "förortare"
- Hitlers tyska medborgarskap.
Är detta nytt rekord?
Är det bara jag som hellre skulle se lite innehåll i den publika debatten?

sakine sa...

Du är inte ensam, nej!

DN-debatt används ju för töntiga utspel dagligen (även i dag en folkpartist som tar upp en mögligt gammal debatt som hon likväl kan skriva om i fp:s egen tidning - suck!). Jag tror inte att folk tycker att det är så intressant läsning.

Jag tycker inte att det är det, och då har jag trots allt varit partipolitiskt engagerad.

Det gäller de flesta medier; och här finns väl egentligen den intressanta skillnaden mellan övriga medier och bloggar. Bloggare (populära) för fram intressanta och egna tankar och åsikter - tidningar låter löjliga sandlådedebatter ta plats.

Visst generaliserar jag nu, en del debattsidor är bra, men ändå...

Anonym sa...

Helt på pricken, Sakine! Som vanligt är dina synpunkter klockrena. Tack vare det har du kanske lyckats med konststycket att omvända en f d bloggallergiker.. Jag bugar för min nya favoritkrönikör!

Befriande att du inte fjäskar för tidningarna (som så många andra skribenter), trots att de är dina uppdragsgivare. Du säger vad du tycker, utan censur.

Förresten. Jag fick nyss ett brev in i brevinkastet som jag funderar på att skriva till DN-debatt om. Brevet var från en klädeskedja som gav 100 kr rabatt om man handlade för över 500 kr.
Nu till det "upprörande": I samma brev erbjuds man att köpa 2 skjortor á 298 kr för 500 kr. Alltså man får ENDAST 96 kr rabatt för detta köp över 500 kr!!! Vad tror du? Något för DN-debatt? Eller är det för högt över deras vanliga sandlådenivå?

Och vad håller fp på med egentligen? Byt PR-byrå och gör det nu.

sakine sa...

Alex, åh tack! Det var roligt att höra (jag får väl buga tillbaks).

En tidning som för övrigt inte tål höra att debattdelen kan förbättras är ingen frisk tidning.

Testa DN-debatt så får vi se ;)

Apropå folkpartiet finns en bra ledare här: http://www.expressen.se/ledare/1.591708

Anonym sa...

Så du är ödmjuk också, snart får vi vrida på bönemattorna! DN-debatt får vänta lite på mitt första debattinlägg, och ett aningen mindre ironiskt sådant.

Tack för länken, intressant läsning! Vi får väl se om/när det blir en sammanslagning av C & fp...

Från det ena till något annat. Var det bara jag som blev upprörd över Uppdrag Granskning idag? Mer vinklad journalistik får man leta efter! Allianspolitikerna fick ju inte ens påbörja sina svar innan de blev avbrutna. Tack för det (S)(V)T - jag kan iof förstå att deras journalister är upprörda över att de inte lyckades vinna ännu ett val åt S (2002 var det ju Janne J och Stina Dabrowski som avgjorde valet - NÄR får vi se granskande journalistik om detta?!?). Men 2006 gick de bet! Trots århundradets värsta Drev över den s k fp-skandalen (vad är det som är skandalöst när sossarna gav bort lösenordet själva?!?).

Så tar jag några lugna andetag. Andas... Dags att sova.

Anonym sa...

Det mest anmärkningsvärda i kvällens Uppdrag Granskning var nog ändå att Alliansen målades ut som större skurkar än medias sanningsförvrängning (av rättegången, dödsmisshandeln på Kungsgatan). Inte minst SVT och Ekot klantade sig rejält.

Man kallade de misstänkta för mördare innan de var dömda och man sa att det var en folkmassa med vittnen när knappt någon såg vad som hände. Handlingsförloppet gick enormt snabbt men media vinklade det till en lång misshandel. Det var ett hemskt dåd, men nästan allt var felaktigt i medias beskrivning.

Det enda direkta fel som M, fp och kd gjorde var att de litade på vad som stod i samtliga medier: SVT, Ekot, 4:an, dagstidningarna och kvällstidningarna. Och ändå blev de hårdast ansatta av journalisten i Uppdrag Granskning. För mig är detta inget annat än propaganda när den är som värst. PRAVDA.
Go-natt Sverige!!!