2007-03-05

Kravallerna i Köpenhamn

"VI VILL HA!!!".

Slödderungdomar i välfärdsstater är bland det mest patetiska som finns; alltid krav på omgivningen [samhället] - aldrig krav på sig själva.

Under dagen ska tydligen fritidsgårdens framtid avgöras.

"Principen att kommunen gratis ska ställa lokaler till förfogande är viktigare än att lösa konflikten", säger en pajas till representant för "ungdomarna" (DN, i dag).

Ja, herre jävlar. "Gratis". Nu får vi hoppas att danska politiker inte ger efter.

20 kommentarer:

Anonym sa...

I skrivande stund har maskinerna börjat demolera huset :-)
http://www.bt.dk/article/20070305/NYHEDER/70305001/0/A

Jag hoppas att någon företagsam person samlar ihop tegelstenar och säljer dom på Ebay med god förtjänst.

sakine sa...

Missa inte Argument i morgon, det blir debatt på temat!

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=63281&a=773650&lid=puff_609748&lpos=extra_0

Byggaren sa...

Proletär-wannabeen Jorden & Arbetaren: Hur kan du tycka att våld och förstörelse av annans egendom är kul?

sakine sa...

Argumentdebatten är alltså i kväll, tisdag.

Det är framför allt 2 saker som är fel:

1) Att snorungarna kräver "gratis" av andra medmänniskor samt
2) Att dessa snorungar slår sönder småbutiker, vill de "attackera kapitalet" finns bättre måltavlor än egendom tillhörande civila.
Nej, det handlar i vanlig ordning om bortskämda radhusdrägg med för mycket fritid.

Anonym sa...

sakine, just hemkommen från en (dräggig?) tallinresa, drämmer näven i bordet och hetsar mot "slöddret".

lite kul är det allt!
och väldigt mycket moralism! för vem bryr sig om era heliga kor?

Byggaren sa...

Anonym 9:27: Självklart är en Tallinresa för "dräggig" för en fin medelklassunge som dig. Berätta gärna om dina fina och spännande resmål. Vi brinner av nyfikenhet.

Om inte äganderätten är en helig ko för dig så kanske vi är inbjudna hem till dig för att ta för oss lite och kanske trasha lite bara på skoj? Eller äganderätten kanske bara är en helig ko så länge det gäller din egendom? Hur kommer det sig? Är du en hycklare?

Anonym sa...

Att vi som människor söker det andra är en mycket viktig kraft för förändring. Demokrati är något vi hela tiden måste återerövra, då behöver vi också forum för att mötas. En demokrati kommer aldrig att fungera effektivt utan det utforskande samtalet, hur vi sedan skapar utrymmen för att mötas är en komplex diskussion.

Byggaren sa...

"Att vi som människor söker det andra är en mycket viktig kraft för förändring. Demokrati är något vi hela tiden måste återerövra, då behöver vi också forum för att mötas. En demokrati kommer aldrig att fungera effektivt utan det utforskande samtalet, hur vi sedan skapar utrymmen för att mötas är en komplex diskussion."

Fint, luddigt och svepande. Som taget från en platt monolog av skurken i en Tant Rand-bok. På vilket sätt har detta med glaskrossande pöbelvälde att göra?

Men om vi ska försöka bena upp dina argument:

"Att vi som människor söker det andra är en mycket viktig kraft för förändring."

Visst, men vad betyder det? Att vi behöver frihet att söka vår egen lycka eller att vi har rätt att förstöra för det andra byggt upp?

"Demokrati är något vi hela tiden måste återerövra, då behöver vi också forum för att mötas."

Samma sak här. Vad betyder det? Att det är det upp till oss demokrater att ta tillbaka gatorna från extremisterna eller att demokratin kräver borttagande av äganderätten?

"En demokrati kommer aldrig att fungera effektivt utan det utforskande samtalet..."

Vilken dialog är en våldshandling? Vilken dialog för en maskerad medelklassgrabb med en molotov i handen? Om det inte skulle diskvalificera mig från fortsatt diskussion skulle jag kunna nämna några andra goa grabbar som gillade att krossa skyltfönster på 1900-talet. Jag är ledsen men jag ser inte dialogen.

Ledsen om jag är cynisk men jag har hört dessa, (brist på), argument till leda genom åren utan att de blivit bemötta som annat än försvar av politiskt pöbelvälde. Att överhuvud maskera pöbelvälde i form av demokratiförsök är bara patetiskt.

sakine sa...

Anonymous, skriv med signatur eller få raderade inlägg.

I övrigt frågan Byggaren det jag undrar så jag ska inte upprepa.

Det hela handlar ju i själva verket om synen på civil olydnad. Tycker man att det är "bra civil olydnad" att ha sönder saker tillhörande medmänniskor och att ta till våld för att roffa åt sig "GRATIS!!!" är man bra blåst.

Tobias Struck sa...

Jorden och Arbetaren. Invasionen av Irak är illegitim, det har jag alltid tyckt. Jag antar att du anser det vara inkonsekvent av en kommun att först ge nyckeln till ett hus "som gåva" till en grupp ungdomar och sedan sälja huset och jaga ut ungdomarna.

Men varför inte angripa denna inkonsekvens istället för att tala om gevär? Danmarks folk har sin regering genom fritt val. Skall inte majoriteten välja landets ledare, enligt dig? En liten röd grupp med starkast vapen har lika stor att sätta agendan? Låter som en icke framkomlig väg för nationell solidaritet, om du frågar mig. Men du skjuter väl innan du frågar, eller snackar åtminstonde väldigt mycket om skjutande...

Tobias Struck sa...

Jorden och Arbetaren. I Sverige finns det ett parti som heter Vänsterpartiet. Dess ungdomsförbund är Sveriges största politiska ungdomsförbund. De har 13 000 medlemmar. Vänsterpartiets väljare har emellertid minimerats och partiet riskerar att åka ut ur riksdagen nästa val. Anser du att demokratin döljer en maskin som stympar ungdomar politiskt innan de hinner bli väljare? Förklara isåfall gärna denna maskins struktur. Jag är ärligt nyfiken.

Tobias Struck sa...

Jorden och Arbetaren. Ung Väster är det största politiska ungdomsförbundet. Du svarade inte på varför ungdomarna inte växer upp till vänsterväljare.

Min teori: Det finns bara egenintresse. Bortskämda västerländska ungdomar med romantiska revolutionsideal lever ut sitt egenintresse på naivt sätt, genom att kräva utan att ge och kasta sten på polisbilar. Det får dem att känna sig märkvärdiga. När de blir äldre får de jobb och upptäcker värdet av att gå till det och få sin lön, bilda en familj där solidariteten är mer än ord och kanske lägga undan litet pengar.

Varför skulle annars så många ha röstat på Reinfeldt efter att han hade lovat en tusenlapp extra för alla löntagare?

Kräver inte din kommunistiska revolution att åtminstonde ganska många gillar den kommunistiska modellen för att bli något mer än en revolution? Du gillar att antyda dödande av kapitalister och borgare. Men alla de där som enligt dig är "klassomedvetna" - vad skall du göra med dem? Skall du döda dem med?

Du gillar tanken på att döda, eftersom det ger dig en maktkänsla, således är även du egenintresserad. Du kan inte döda egenintresset.

Men naturligtvis är det inte bra för en nation att kapital koncentreras för mycket. Det är därför som jag förespråkar ökad föreningsaktivitet, kooperativ och ekonomiska stiftelser för intressegrupper, för att balansera mäktiga kapital som annars kan lämna människor på bar backe i sin globala jakt på kapital.

Jag är rätt snygg och rolig och glad. Så jag får tillräcklig maktkänsla i mitt liv, utan både rikedom och mordfantasier. Synd att du har valt mellan de två och valt det sämre.

Unknown sa...

Jorden & Arbetaren:
Du gör ju bort dig en del när du betvivlar rena faktauppgifter. Ung Vänster är det i särklass största ungdomsförbundet och de har också större sammanlagda resurser än övriga ungdomspartier. Att folk sedan inte lyssnar på dem i särskilt hög grad ändå kan bero på att de inte levererar särskilt mycket vettigt.

Tobias teori om att högervridning med ålder beror på egenintresse är intressant. En artonåring behöver som bekant inte bekymra sig om att få jobb och betala skatt, men får en bidragscheck varje månad. Uppoffringen de gör när de kräver högre skatt, fler fritidsgårdar och större fördelning är noll. Vinsterna är däremot stora.

Anonym sa...

För ditt intresse:

http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,69265981_852__,00.html

Turkiet har gjort bort sig igen! :D Stackars satar!

MvH //Calle
www.tegis.wordpress.com

Jonas Barkå sa...

"/Jorden & Arbetaren, som lägger till en trettonde demokrati-modell. "När fackföreningarna en kall vinter, stänger av värmen, energiförsörningen, mattransporterna i 90 dagar och sedan börjar ställa krav...""

Hur ska de kunna ställa krav när de själva råkar ut för samma sak? Och hur som helst så kommer det bara sluta med att de blir av med jobben och att folk med vett tar över verksamheten. Om de nu inte ska starta en väpnad revolution, det skulle säkert blir rätt intressant.

Tobias Struck sa...

Jorden och Arbetaren. "Ja, jag gillar makt, då makt kan användas för att dekonstruera de härskande förhållandena."

För det krävs antingen ett icke oansenligt kapital och tillhörighet i de rikaste familjernas hemliga nätverk, en starkt beväpnad, icke liten minoritet av tränade militärer tillsammans med en stor folkmassa av samma åsikter eller att du har en folkmajoritet bakom dig. Har du något av det eller tror att du kommer att ha det inom din eller dina kamraters levnad? Då har du skäl att utkämpa din kamp för din och dina kamraters skull. Annars får du helt enkelt leva för dina barnbarn.

Men det är säkert OK för en fin kille som du. Vem skall du mörda imorgon för att rädda dina barnbarn? Använd det sjätte sinnet bara, så att det inte blir någon som skulle ha kunnat anställa dina barnbarn, när kommunismen har urgröpt ekonomin i deras land och måste ersättas av kapital med egenintresse bakom (det kapital som inte förstörs så lätt som det kapital som främlingar sprider över omotiverade främlingar).

Moderaterna har spelat på de rikas egenintresse tidigare, konstigt att du har missat det. De rika är en minoritet, därför var det korkat att bara smöra för dem, eftersom vårt regimsystem är ett representativt majoritetsstyre.

Moderaternas elit har gått från konservatism till liberalism. Bra, tycker jag, för jag är liberal. Vi vill ge alla en ärlig chans att skapa värden, varav en tillräckligt stor del går till dem själva, för att de skall orka bry sig.

Progressiv allmännytta
=Egennytta
+Jämlikhet inför lagen
+Kapitalism

Anonym sa...

Öh du Jorden & Arbetarn, försöker du inbilla oss att DU är med i facket? ...hur fanken gick isf det till? :D

Du verkar iaf inte ha gjort mycket nytta som arbetare, men detta var faktiskt ganska komiskt:

Arbetare med medlemsbok,eller utfärdade specialtillstånd, kommer att undantas från blockaden av mat, värme och energi. Bara de som saknar anslutning till arbetarvänliga föreningar riskerar att drabbas.

Hehehe, nästan som på den gamla goda tiden då det fanns flockar med fårskallar som verkligen trodde på sån smörja ...och som då verkligen var arbetare.

RL - en arbetare som en gång i tiden uteslutits ur facket (och är glad över den insparade medlemsavgiften)

Jonas Barkå sa...

"Med detta vapen kommer inte en kula att behöva användas."

Jodå, eftersom några andra alltid kommer att ta över verksamheten annars. Att bruka våld mot strejkbrytare är en "fin" gammal tradition hos de flesta fackföreningar.

Tobias Struck sa...

Jorden och Arbetaren. "Däremot vidhåller jag, att, ibland kan avlossandet av en kula, hindra avlossandet av tiotusentals andra."

Om du menar prickskytte mot presidenter, så vet jag inget fall där dödandet har upphört genom sådana dåd. Förvirrade akademikerungars "upplopp" som metod för politisk kamp väcker inget annat än anstöt hos arbetarklassen. Från de berömda Göteborgskravallerna såg jag en man i blåställ som försökte hindra AFA att demolera ett skylfönster. Han sparkades ned. Det finns på film.

Jag undrar fortfarande vad du skall göra åt alla dessa "klassomedvetna" arbetare, som inte hyser ditt slags "klassintresse" utan faktiskt är nöjda med att ägare och chefer får en större del av kakan, eftersom de inser att ju större ansvar en människa är beredd att ta - desto större bör motivationen vara för att inte slarva.

Den svenska regeringen är inte perfekt och jag har alltid varit mot invasionen av Irak och USA:s genomskinliga demokratiservice visavi bomber: Billigt blod dras för inflytande över olja och knark.

För mig är liberalism först och främst lagstödda samförstånd om alla medborgares lika rätt till frid och frihet. Förmodligen har du sett att jag vill minska trycket på muslimsk invandring till Europa genom att stoppa all utomeuropeisk anhöriginvandring. Vad "islamofobi" är, det vet jag ej, men jag är inte rasist. Jag utgår från att lika söker varandra för personliga fördelar och går efter minsta gemensamma nämnare som religion och etncitet under den press som det sociala utanförskapet till följd av arbetslöshet och språkbarriär utgör. Ett för högt tryck av muslimska invandrare, som kittar sig samman i segregerade kollektiv, anser jag riskerar att kullkasta vår liberala rätt när kollektivet har nått sin politiska vitalitets kritiska massa samt indoktrinerats och letts av de islamistiska ledare, som redan står bakom kulisserna i hela Europa och väntar.

Vad jag ser är att ditt slags "upploppskommunister" vill förena sig med islamismen för att störta samhället. Om ni gör det och mina förslag inte hinner vinna gehör, så kan ni komma att bidra till ett kullkastande av den lag som skänker alla medborgare lika rätt till frid och frihet. Vad ni då har vunnit för en kommunistisk samhällsmodell är osäkert, snarare skulle jag kalla Hizbollahs och Hamas´ vision för fascistisk.

Give The Man The Gun sa...

Tagga ner Sakine. Det behöver röras om i grytan ibland.