2005-05-24

Radikalfeminismen och jag

...var bästisar förr i världen. Inte längre.

Skriver onda rader i krönikan imorgon om rabiatfeministerna som avslöjades på SVT (!) i två smariga avsnitt. Skönt galna tanter, en riktig karusell. Gyttja av hat och lögn. Makt inom "vetenskap" och politik, vilket i f s inte var nytt. Jag gick min första genuskurs på Södertörn som arg och kaxig 19-åring. Hej å hå. Men det var nog bra, fick en vändning efter ett tag (när jag hade tröttnat på herrskjortor och när håret äntligen växte ut). Men visst fanns extremismen redan då.

Nej fan, nu minns jag. Så här var det. Jag träffade en kille. Han gillade inte homosexuella. Efter ett nästan evigt tjatande hade han blivit av med det, och jag hade blivit av med mitt manshat.

I kväll är det partiledardebatt mellan en fet och en lång. Ska hinna handla innan. Jag älskar min VI-butik i Felingsbergs centrum.

3 kommentarer:

Babe sa...

Tjingeling! Jo då studierna går förhoppningsvis framåt! Tentar i helgen... Suck. Hoppas att er kongress blir trevligare än vad vår var! Cykla?!? Du är galen!! Lycka till då och ha det fint!!

AndersML sa...

Det var en brutal krönika (om det är denna du talar om).

Såg i en annan blogg att Jenny Westerstrand (en av de Kjöller kallar uppsalafeminister) uppmärksammat din krönika, och tar avstamp i den för att... ja, lägga ut texten om att ni väl står varandra nära rent vetenskapsteoretiskt. Eller?

sakine sa...

Hejsan Anders,

Tack för tips. Jag försökte klicka in ett inlägg på hennes blogg.

Brutal? Tja, jag tycker att Lundgren & Compani förtjänat kritiken och mer därtill. Nu ska Upplsala universitet äntligen granska hennes "forskning".

Vet inte om jag står dem nära rent teoretiskt eller vetenskapligt. Jag är liberal feminist, men utesluter inte biologiska faktorer i en komplett förklaringsmodell. Hade du frågat mig för fem år sedan var jag fortfarande inne på radikalfeminism som huvudteori. Tack som sagt (jag hade aldrig hittat till hennes blogg annars ;)!