2005-01-05

Dagmix

...vah, jag trodde det var torsdag redan. Ledighet förvirrar, jag förstår inte lediga dagar och de förstår inte mig. Ena sekunden tror jag att det är lördag, den andra torsdag, när det underligt nog är onsdag. Rubbad sömn bidrar kanske.

Igår jämfördes Italiens agerande med Sveriges efter de första signalerna om katastrofen på Agenda där Freivalds fick darra lite. Sure, italienarna är vana, men det är ytterligare en sak. De skiter fullständigt i byråkratin och samlar ihop sig. Hela 7 miljoner frivilliga människor finns att tillgå! Asbra ju.

Ett ständigt återkommande problem i Sverige är tilltron till staten och brsten på det civila samhället. Allt är "samhällets"(i offentlig regi) fel och ansvar. Klart som fan att våra politiker också agerar och lever efter det. SEGT och ansvarslöst. SEGT Persson, SEGT Freivalds.

Bekväm livsåskådning som tycks fräta in överallt. Fan vad det är tröttsamt.

Vuxna människor som inte ens klarar av att gå till rökfria krogar på egen hand, utan måste leva efter ett totalförbud. Inte nog med att man dribblar bort äganderätten är nästan samtliga partier och folk är frälsta av idén. Fan vad det är tröttsamt.

Kom igen nu va, litar vi på människor eller gör vi det inte?

Inga kommentarer: