2013-01-05

Dagens kolumn


Länk! Om arbetsmoral vs. carpe diem.

5 kommentarer:

oden sa...

om fler vågade säga Carpe diem i Kina skulle demokratiseringen skölja över landet och dess auktoriteter

asiatiska ungdomar jobbar hårt för att ha råd med semester, tvättmaskin och bekvämligheter, ja. men också för att få del av fler rättigheter än de har idag

kineserna vill ha det som vi har det. men du verkar vilja att vi ska ha det som kineserna

nej, tyckte att det var 1800-talsnostalgi du presenterade med inslag av "arbeit macht frei" och unken smygrasism om asiater

asiater är människor, inte robotar

carpe diem!

ps. det finns människor som vill vara solidariska, vill betala skatt, vill ställa upp för de mindre bemedlade. har en känsla av att vi är ganska många, eftersom välfärdsmodellen överlevt så pass länge.

sakine sa...

Eh. Jag skriver ju att arbete inte har ett egenvärde. Läs en gång till.

oden sa...

du tror att jag inte förstår vad du menar? att jag inte har läst? vad är det som får dig att tro det?

har du nån konspirationsteori om att personer på nätet inte kan läsa, eller? att jag är ett iq-befriat brushuvud som ser rött och inte fattar ett jota?

nog för att jag läser snabbt och inte ödslar tid på att skriva mina kommentarer, men jag skulle aldrig kommentera om jag inte läst.

och jag vågar påstå att jag är normalbegåvad i övrigt så jag vet inte vad du menar med att jag inte har läst och förstått.

du spelar ut "dumma dumma nättrolls-kortet" väldigt ofta tycker jag... även när "nättrollet" i fråga faktiskt har läst och presenterar argument.

med allt prat om att tåla kränkningar och värdet av konflikt från din sida skulle man tro att du välkomnade debatt och kritik...

tar bort din blogg från min rss-feed nu. dags att gå vidare. tack i alla fall för god läsning i många år!

sakine sa...

Kör hårt & gott nytt år!

Arthur sa...

jag gillar Detta budskap. Sedan kan man påpeka att Horatius kan ha menat att man skulle använda sin knappt uppmätta tid till det som är verkligen viktigt. Med Seneca (de brevitate vitae) håller jag Epicuros för lite väl illa sedd.


Spem longam reseces. Dum loquimur, fugerit invida
Aetas: carpe diem, quam minimum credula postero.