2013-01-11

C-karusellen


Det blev en ganska livad panel får man kanske ändå lov att säga. "Gubbigt" har några, av varandra oberoende, bekanta sagt att det blev. Döm själva.

Huvudämnet var förstås diskussionen kring Centerpartiet och det omdiskuterade förslaget till idéprogram. Mina åsikter i korthet: Allt är inte bra i förslaget och jag vänder mig emot exempelvis idén om slopad skolplikt. Att stormen skulle komma var givet. Men låt idéerna och diskussionen ha sin gång!

Ingen säger att vi ska öppna gränserna inom överskådlig tid. Ingen förespråkar tvångsgifte. Eller "extrem nyliberalism" som Greider säger, alternativt "tokliberalism" för att låna Aftonbladets ledarsidas smått haveristiska prefix.

Den aktuella debatten om Centerpartiets framtid säger faktiskt mer om svensk ideologidebatt än om Centerpartiet.

Maria Wetterstrand skriver bra.

5 kommentarer:

Clam sa...

Klart att det ska få föras yviga idédiskussioner i ett parti. Men litet vid sidan av den frågan: det finns så kallade nyliberaler i de andra borgerliga partierna också - är det inte dags för dem att bilda ett eget parti? Då kan de vara kvar och påverka i riksdagsblocket, samtidigt som partigränserna blir tydligare inför väljarna. (Men det förutsätter förstås att de radikala liberalerna förmår ta sig över fyraprocent-spärren, haha).

Anonym sa...

Ja det är klart att det blev gubbigt, det var ju 3 st män och bara 2 kvinnor. Får det vara så ojämlikt i Sverige frågar man sig, nä usch. Sen tänkte jag bara passa på att nämna att i och med TV4s övertagande av Newsmill så kommer den väl att bli lika urvattnad som kanalen och bara släppa fram skribenter med samma åsikter som får komma till tals i TV4. Synd på detta en gång friska forum.

//Mats

Anonym sa...

Tycker det var en ganska rolig morgonsoffa. Men du Sakine, nästa gång får du prata vidare när du börjat, fortsätt tills de andra håller mun helt enkelt ;)

MM sa...

PS. Tips till Sakine, här har du en bra skribent som delvis rör sig inom samma sfär av ämnen som dig.

http://kimhzabremersbodega.wordpress.com/2013/01/17/barnfattigdomen-och-lognerna/

Anonym sa...

Ja usch vad gubbigt det blev. Tycker det är två för många kärringar där personligen. Vi vill väll att debatten ska gå framåt eller?