2005-11-23

Beröm från grönt

Sensation! Så mycket som jag trackar grönisar (och får lite dåligt samvete, för de är ju så söta och snälla), men nu har det alltså hänt.

denna blogg :

"Hittade en av mina favorit-liberaler, Sakine Madon, i blogform. Kolla in på sakine.blogspot.com. Det finns ju ett gäng sköna LUF:are, det måste vara jobbigt att dras med ett så urflippat Folkparti."

Wiii ho. Han är inte så dålig själv, ledde ett feminist-seminarium på Lava där jag deltog om jag minns rätt. Och Hultsfred, kanske. Har svaga minnen om ett grönt tält iaf.

Och det där med Fp - ja, det är jobbigt. Många gånger på gränsen. Men eftersom jag älskar att bråka passar det ändå ganska bra. Välja parti i Sverige är som att köra ole-dole med ljusröd ögonbindel.

För övrigt har Grön ungdom en kampanj på lördag. "En dag utan köp". "Turbokapitalismen är dum", ungefär. Själv ska jag fira dagen med att åka flygplan ett helt dygn (superdyrt och supermiljöovänligt).

Gröna pussar!

15 kommentarer:

salmiak sa...

Men ajajaj, gumman. Du är smart även utan mossgrön uppmuntran (trots att mossgrönt är snyggt)! Tänk på det!! :-)

sakine sa...

jo rå, tackar som understryker.

Det är bara det att det har ett så förbaskat stort nyhetsvärde ;)

Du har en snygg blogg, men jag kan inte komma på vem du är. Om jag nu borde göra det.

Jo. Mossgrönt är jättesnyggt. Skön färg, ungefär som aprikos.

Krohnman sa...

härmis

sakine sa...

Krohnman din lilla snigel, jag var F Ö R S T.

Fredrik Lindholm sa...

"Hittade en av mina favorit-liberaler, Sakine Madon, i blogform. Kolla in på sakine.blogspot.com. Det finns ju ett gäng sköna LUF:are, det måste vara jobbigt att dras med ett så urflippat Folkparti." kan även stavas N-E-D-L-Å-T-A-N-D-E.

Fredrik Lindholm sa...

P.S. Att åka flygplan är tvärtom miljövänligt. Det mest "miljövänliga" sättet att resa på torde vara att gå. Men hur mycket mat, kläder och skor skulle du inte förbrukat om du hade gått till Afrika? Och väldigt onödiga riskerna med stråtrövare, sjukdomar och solsting skall vi inte tala om!

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Nedlåtande? Sluta flamsa.

Men bra argument för flyg ;-)

Miljöpartister i socislnämnden gnäller över små oskyldiga resor för pensionärer som ska få vård utomlands.

Så fundamentalistiskt att man inte vet om det är dags att gråta eller asflabba. Eller jo. Det senare, förstås.

Fredrik Lindholm sa...

Det är nedlåtande. För man skall kalla katten för katt och hunden för hund. (Folkversion av A är A.)

Vad gäller miljöpartisternas gnäll över att pensionärerna flygs dit man får mest pang för pengarna så har faktiskt Ayn Rand skrivit en hel del stenhårda texter med udden mot just det tänket. Jag rekommenderar främst Den anti-industriella revolutionen. Finns att köpa för ett par tior från Per-Olof Samuelsson.

Anonym sa...

På bassemnasr.blogspot.com kan man läsa om pajaslibaler. Betraktar du dig själv som pajasliberal?

Anders Wallner sa...

Att nån lokal mp:ists avighet mot pensionärresor till solen är det mest nedlåtande ni kan hitta om grön politik bådar ju gott ;p

sakine sa...

Anders: hehe...om det vore så väl ;-)

Vi får ta och debattera kärnkraft en vacker dag. Eller turbokapitalism. Eller Irak. Und so weiter. Men jag håller gärna lugnet[grönblå/orange fred] före stormen[valrörelsen] ett tag till.

:o)

Fredrik Lindholm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik Lindholm sa...

Men Madon, känner du inte till doktrinen om det totala kriget?

Wallner, ta och läs den essän innan du yttrar dig om pensionärsresorna. Den gröna ideologin handlar inte om hygien, utan är ett krig mot människans liv på jorden.

Anders Wallner sa...

Jag tar med mig boktipset, Fredrik. Och löftet om en energidebatt med dig, Sakine. Jag ska debattera mot nån från LUF Skåne på torsdag, wish him/her luck.