2015-05-20

Extrem islamism, och extrem naivitet

Gör något Sakine. Skriv. Gör något.

Sedan i går kväll har folk hört av sig och bett mig göra något åt det faktum att även Stockholms kommun inte verkar förstå allvaret med terrororganisationen Islamiska staten. Återvändande jihadister kan hamna på rätt spår bara socialtjänsten erbjuder dem jobbcoaching, bostad och hjälp, tycks inställningen vara. Läs Nuri Kinos gästblogginlägg på SvD. I SVT försöker en av de ansvariga politikerna, Miljöpartisten Ewa  Larsson, försvara den rödgrönrosa majoritetens linje (se det korta klippet!).

Jag har under vintern skrivit ett flertal artiklar om IS. Läs bland annat

Låt mig vara en smula krass: Det spelar ingen roll hur mycket jag skriver, om ingen lyssnar.

Uppdatering: Skam den som ger sig. Tack för allt pepp. Skrev ännu en text: IS-frågan ingen sandlådelek, rödgrönrosa

10 kommentarer:

Bengt Andersson sa...

Det spelar stor roll att du skriver Sakine, det är mycket viktigt att du inte slutar! Många läser och förändring kommer ske när folk förstår hur det ligger till. Utan att nödvändigtvis bli sverigedemokrater.

Anonym sa...

Vi är nog många som lyssnar men vi är fel personer. Vi ingår i gruppen "ingen" och saknar makt att påverka. Jo, vi har rösträtt men med tanke på DÖ så känns även den makten ganska tveksam. De som borde lyssna, de sitter i Rosenbad, i mediernas redaktioner och andra tyckarkvartar och de har slagit dövörat till. Mycket tjat krävs för att de skall (våga) lyssna och, framför allt, agera.

sakine sa...

Ah, "ingen" var nog lite väl deppigt beskrivet. Texten om att islamister trakasserar förortsbor delades te x över 13000 ggr på facebook så visst är människor engagerade.
Men inom politiken går det trögt. FP sticker ut (positivt) men behövs fler.

Swede sa...

Hej Sakine

Jag undrar ifall du har läst "Lögnens folk" av M Scott Peck. Det kanske kan till liten del förklara varför din och andras liberala verktygslåda är obrukbar. Så som jag förstått det så försöker ni, kolumnister och opinionsbildare, vädja till politikers samvete, få dem att skämmas, få dem att använda lite sunt förnuft, kalla dem naiva men ni står där oförstående och undrar varför det inte biter. Jag lämnar dörren öppen för att jag kan ha fel.

sakine sa...

Jag struntar fullständigt i svenska politikers "samvete". Människor dör och förslavas av IS terror.

Ha lite perspektiv, snälla rara.


smaab sa...

Sakine din insats är enastående i kampen mot IS.
Svenska politikers feghet är fullständigt horribelt.
Lennart Jonasson

Arthur sa...

Hej Sakine!
När socialnämnden i förväg går ut med att de som går med i ISIS, när de kommer tillbaka, får privilegier med ett motsvarande marknadsärde på kanske 100000 kronor om året så kan ledamöterna lätt anklagas för att ha uppviglat ungdomarna till att göra så.

Kanske vi skulle pröva tanken på att majoriteten i socialnämnden har brutit mot BrB kap 23 §2, särskillt 2.5 om sexuellt slaveri. Stämpling till brott mot mänskligheten är en dramatisk anklagelse men är den verkligen helt orimlig?

smaab sa...

Arthur! Din kommentar med hänvisning BrB kap23§2 om stämpling skulle mycket väl vara tillämplig när det gäller de som lämnar Sverige för att ansluta sig till IS.
Lennart Jonasson

Arthur sa...


Lennart!
Jag skrev lite för snabbt. Jag menade "lag 2014:406 om straff för folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser". Det är dess §2.5 som rör sexuellt slaveri. BrB Kap 23 §2 är naturligtvis också relevant för de som värvas som Du påpekar. Varje IS-krigare är en del av att upprätthålla den makt med vilken IS upprätthåller sina lagar. Slavjakt och massmord av religiösa grupper är en kosekvens av dessa.


Den tanke jag leker med är att den som i förväg till brottslingen utlovar en generös belöning efter utfört brott inte bör kunna anses vara helt utan ansvar för brottet.


Anonym sa...

Hej Sakine! Tack för dina artiklar, så oerhört viktigt! Regeringen är extremt naiv, de kränker alla människor som drabbas av folkmord och det fasansfulla våld och terror som IS utövar, de kränker medborgare i Sverige genom att göra oss alla till medbrottslingar eftersom de utformat och godkänt strategin som för hur "hemvändande" jihadister ska bemötas. Regeringen medger genom strategin att brottsliga handlingar är ok om de sker i IS namn, brott på hemmaplan bestraffas - en dubbelmoral utan sans och förnuft. Skattemedel får under inga omständigheter användas till för att ge jihadister en "fristad" i Sverige. Vi måste kämpa vidare för våra medmänniskor och demokratiska rättigheter och öppna ögonen på politiker. Jag vill inte ha en jihadist som granne.