2015-02-11

TCO:s lista över framtidens 99 mäktigaste

Tänk att jag hamnade på listan (som politisk redaktör på Norran/journalist)! Väldigt roligt. Här är listan i sin helhet.

Skärmdumpen till vänster är från dagens Norran.

5 kommentarer:

GOTINNA sa...

Kan du använda din makt till att göra livet bättre för våra gamla?
http://www.nrk.no/verden/250.000-pensjonistar-lever-i-fattigdom-i-sverige-1.12265317

sakine sa...

Bra tips, det var förvisso en lista över _framtida_makthavare, men ändå. Äldrefrågor kan jag för lite om, det borde bättras.

arthur sa...


En fördel med denna slags listor är att de påminner makthavare om att de är makthavare. På åttiotalet såg jag i media några av de mäktigaste förklara att de inte har makt men inflytande. Jag fann det rätt lustigt.

Jag läste för övrigt Din kommentar kring Edit. Du nämnde att den finansieras av licensen men gjorde det inte till den huvudsak jag tycker att det är. Vi etablerar med lag ett etermediamonopol i decennier som tvångsfinansieras, nu efter en begränsad liberalisering fortfarande licensfinansierad, fortfarande med lagstadgat monopol för rikstäckande radio och överlåter detta utomordentliga maktcentrum enkom åt de som sympatiserar med v-mp-fi eller bokstavsvänstern. Detta är felet.

Dessutom gör en så snäv rekrytering att det som de tycker är intressant blir ointressant för de flesta andra. Det är för mycket klimattjat, genustrams och intersektionalitet etc. Tänk vad de skulle kunna göra med en bredare rekrytering!

För övrigt så måste jag prisa Dig för att Du alltid håller en civiliserad ton.

När majoriteten utan makt anmärker på detta missförhållande så kallas detta för "det koleriska vita mansvrålet" av de som har makt. När gammelmeda inte håller sig för goda för en sådan hatspya så förstår jag näthatet. Den skribenten förtjänar lite näthat.

På samma tema men inte lika allvarligt så likställde Dagens Nyheters ledarsida Jan Guillou med ett hotellfyllo därför att han hade fel i sin värdering av de allierade under andra världskriget. JGs kommentarer var verkligen urdumma men kommentaren som sådan, som jag skulle skrattat gott åt på en privat blogg, passar sig inte på Sveriges malligaste ledarsida.

Gammelmedia borde inte gå före i förråandet av debattklimatet.
Faramarz sa...

Jag vet inte om det här är rätt forum men chansar ändå; Tittade på debatt på TV1 i kväll, tänkte bara skriva att jag kunde inte ha sagt det/argumenterat bättre!

sakine sa...

Stort tack Faramarz, vad roligt att du tittade! Jag borde uppdatera bloggen oftare.