2012-05-16

Betnér Direkt

Ska jag vara med i på måndag. Från programmets Facebookgrupp: "I säsongens sista Betnér Direkt på måndag diskuterar panelen integration och invandring. Gäster är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, Sakine Madon, redaktionschef för Newsmill samt Andreas Heinö-Johansson, statsvetare. Dessutom gästas studion av komikern David Batra."

8 kommentarer:

sven sa...

Oj oj då får man något snyggt att titta på!

Anonym sa...

Vem av de medverkande syftar du på??:-)
kkj

Bocken Bruse sa...

Jag tycker faktiskt att en viktig sak helt kommit bort i efterdyningarna till Uppdrag Gransknings program om Moskeérna och Imamerna här om dagen. Det är tydligt att flera av dem uppvisar en oro och misstro mot polisen och samhället. Den är sannolikt befogad. De gör säkert i vissa fall sitt bästa för att förmedla goda råd, och har tyvärr inte mycket till övers för svenska myndigheter. Varför är det så? Det är väl en berättigad fråga?

Jag kan mycket väl föreställa mig att vi som svenskar skulle undvika polisen eller myndigheter i många länder trots att vi hamnat i situationer som naturligtvis är en ren polissak där.

Det har med förtroende att göra och muslimer känner kanske inte att man har stöd, och litar på det svenska samhället?

Anonym sa...

Ond cirkel Bocken Bruse. Ju mer man ignorerar svenska myndigheter, desto mera kommer svenska myndigheter att koncentrerar sig just på dig.

Anonym sa...

Vilken bra debatt! Väntade mig inte en alltför seriös debatt men kanske just därför blev det en av de bättre med Åkesson som deltagare. Även om Betnér inte kunde dölja sitt förakt mot Åkesson behandlades han inte som en total idiot som det brukar vara (och som jag tror är fel väg). Alla deltagarna fick applåder vilket visar på en balanserad debatt. Personligen ger jag Åkesson rätt i att vi tar emot fler invandrare än vi kan sysselsätta och att om det handlar om att hjälpa folk så är invandring väldigt ineffektivt. Sen har har kanske inte SD alla svaren på problemen. Sammansättningen av gäster var mycket bra.

/Xeno

Daniel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Såg programmet........tänkte att om Betner mest vill höra sin egen röst och sina egna åsikter behöver han ju inga gäster egentligen.

Hade helst velat höra mer om vad Heinö hade att säga.

Frågan om vi har "massinvandring" eller inte är ju relativt. Jämfört med Finland? Men om ordet är så känsligt kan vi väl säga "stor invandring". Eller är det också fel. Ingen människa kan väl förneka att den är stor relativt andra europeiska länder. Det intressanta är "varför då"?.

KKJ

Anonym sa...

Obs. Heinö förklarar på sin blogg:

http://andreasjohanssonheino.blogspot.se/

kkj