2011-10-03

Odell, Birro, och vem mer?

Det händer mycket i Kristdemokraterna. Nu avslöjar Expressen att även Marcus Birro vill leda partiet.

Odell har jag alltid gillat lite extra för hans vettiga inställning till kamphundsproblematiken, som ofta tigs ihjäl av politiker och medier. (Nej, han vill inte förbjuda raser, men farliga djur hör inte hemma i flerfamiljshus).

Men är det något Birro har som är svårslaget är det hans förmåga att uppskattas av många människor. Minns när han skrev en text för mig för kanske fyra år sedan, där han hyllade äktenskapet, på sidan 4 i Expressen. Aldrig forsade det in så många uppskattande mejl och samtal som då. Overklighetens folk får se upp.

Ps. Jag hoppas även att partisekreteraren Acko Ankarberg träder fram, hon verkar skarp. Ds.

Uppdatering: Vips tog Birro tillbaks sin kandidatur. Tjolahopp.

Uppdatering 2: Aj aj, det har tydligen trasslat med programledarjobbet på Kvällsöppet p g a den numera ickeexisterande kandidaturen. Tråkigt.

Jag lyssnade lite på Odells presskonferens i dag och tror nog att han är inne på ett intressant spår. Mer offensivt, mer tydligt. Blir spännande att följa! Anar att många yngre kd:are uppskattar färdriktningen.

5 kommentarer:

Paradigm sa...

Problemet är att man redan har en bra partiledare i Göran Hägglund. Att det ändå går dåligt beror nog på själva politiken. Att låta Birro ta över skulle dessutom signalera desperation. Men varför inte, det är väl det man är i det här läget?

Jan sjunnesson sa...

Instämmer med Sakine och "Paradigm". Politiken är inte fel men den syns inte och KD vågar inte stå för sin socialkonservatism. De mesar vidare i mitten och kommer försvinna, med eller utan Birro. Dags för verkligheten där kulturvänstern inte varit på länge.
Janne Sj

sakine sa...

Jo jag tror att KD har mycket att hämta i frågor som rör lag och ordning, men mindre i frågor om sexualitet.

De senaste dagarnas turer med ledartjafs och kändisrubriker blir lite oseriösa, Odell får se upp. Precis som Juholt har fått göra.

Bocken Bruse sa...

Sakine, jag tror Juholt får fortsätta se upp. Nu ser det inte speciellt bra ut.

Om S hade haft en hälften så bra partiledare som KD så hade dom haft regeringsmakten.

sakine sa...

Bocken, ordnade en ny tråd om Juholt. Har förstås tänkt en del på det de senaste dagarna.

Det blir svårt för honom!