2008-02-11

Särskrivningar

Glömde helt bort. Så här i efterhand: det är så roligt att så många läsare engagerar sig mot särskrivningar. De flesta kvinnor.

I övrigt: Tänkte spana in klass 9 A, den där klassen som fick superlärare för att höja kunskapsnivån bland eleverna.

Jag fyller snart 28 och längtar till våren. Fick ont i en muskel efter styrketräning och har segat i några dagar. Det är så förjävligt.

Jobbet rullar på.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Saki, det var ett tag sen!

På att om att skriva "fel". Jag läste i en tidning för ett tag sedan att ngn/nga hade undersökt någonting och tidningen skrev "Detta kunde senare beläggas rasistiskt..". Men senare fick vi man veta att det var statistiskt som de åsyftade på.

Grattis i förskott! Önska dig ett körlektioner vet ja.

PS. Träna direkt igen och hårdare då känner man inte av smärtan.

Anonym sa...

Beklagar stavfel och meningsbyggnad. Denna PC sjunger nog allt på sista versen. Hoppas att inte användaren ochså gör det.

Jonas Barkå sa...

Länge var det bara text skriven av uppenbara amatörer som var särskriven, men som du också påpekar har det hela spritt sig och allt för ofta ser man dem i mer professionella sammanhang.

Till skillnad från annan "förnyelse av språket" så finns det ju heller inte någon som helst poäng att särskriva. Det förenklar inte och markerar inte någon grupptillhörighet, utom möjlgen att man inte kan hantera språk i största allmänhet.


Jag undrar hur länge det dröjer innan folk börjar särskriva medvetet för att det annars kommer att uppfattas som fel av den stora massan? Hemska tanke!

Anonym sa...

Outhärdliga sitter ihop vän.

sakine sa...

Goran,

Inte för att jag skriver rubrikerna, men....särskrivningen är ju meningen begriper du väl!

Den siste mohikanen sa...

Klass 9 A...

Superlärare ger superresultat

eller

superuppmärksamhet ger resultat?

Inte så att jag tvivlar på att en kompetent lärare gör skillnad men från ledarskapet har jag lärt mig att människor presterar mycket bättre när de är uppmärksammade. Kanske en vinkling att titta närmare på....