2011-08-04

12 laxar för rundtur i Botkyrka

Dagens spalt, apropå förortsprojekten som ger mig utslag och Gringos återuppvaknande.

Uppdatering: När jag på Facebook försäkrar Rojas om att det är projektidéerna jag angriper och inte person, svarar han med "Heeey, jag blir alltid lika impad av dig när du låter som luffarna på politiskt inkorrekt..."

Någon är visst inte van vid kritik. Läs även vad han säger på Dagens Media.

Inte rundvanring? Låt mig citera inbjudan: "MIKLO bjuder in till en tvådagarsresa genom Botkyrka. Med start i kommunens landsbygd och avslut på ett miljonprogramstak, får du ett nytt perspektiv på det Sverige som få har kunskap om."

Fy mig, det här är som att sno godis från ett litet barn.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Läste just artikeln,och blev heligt f-bannad! Du har så rätt i att projekt som har en känd avsändare,tas ofta emot med öppna armar! Hoppas politikerna har vett att se igenom fasaden!// Marie

Anonym sa...

Hej!
Läste just artikeln,och blev heligt f-bannad! Du har så rätt i att projekt som har en känd avsändare,tas ofta emot med öppna armar! Hoppas politikerna har vett att se igenom fasaden!// Marie

Mats Dagerlind sa...

Tvåa på bollen eller ens med i matchen? Detta tipsade PI om för flera månader sedan, se:

http://politisktinkorrekt.info/2011/05/26/12-000-kronor-for-tvadagarssejour-i-det-nya-sverige/

Att Expressen numera ligger i kölvattnet till PI på viktiga nyhetsområden och inte tvärtom är förstås inte smickrande för tidningen men samtidigt talande för vår tid.

sakine sa...

Tack för kommentaren Marie! Jag tror det kommer ta tid, många politiker är som de är och sväljer allt med huller och hår.

Jag är däremot väldigt positivt överraskad över alla positiva reaktioner på texten. Det ger ju hopp!

Anonym sa...

i valet mellan
1) personer som tjänar pengar på att kalla sig antirasister
och
2) personer som tjänar pengar på att kasta skit på antirasister
så väljer jag nummer 1 utan någon som helst tvekan.
heja carlos!
fram för mer egna initiativ i brist på engagemang från det etablerade sverige.
bu för opportunister som tjänar pengar på att kasta skit på islam och antirasister.

sakine sa...

Anonym, skriv nick - inlägg publiceras inte annars (första varning).

Hur är det antirasism att exotifera och använda förortsbors pengar, skattemedel du vet, till trams? Som en vän uttryckte det: Utflykt till Etnomården.

nick sa...

okej, jag skriver nick.

jag tycker att det är ganska hårda ord för att komma från någon som lanserat sig själv som "invandrarflickan från flempan" med rätt till sista ordet i alla debatter som rör hederskultur, förorter och antirasism.
du befinner dig i mångfaldsbranschen, sakine. jag vet att det är svårt att ta in. men så är det.
om intresset för så kallade mångfaldsfrågor och så kallade mångfaldspersoner aldrig hade funnits i det här landet så hade du aldrig fått det genomslag du fått.
så kasta du sten i glashus men se bara till att du inte trampar i glassplittret...

sakine sa...

Och här har man gått omkring och trott att folk läser mig för mina åsikter och tankar.

Ska genast färga håret ännu svartare!

Swedish Dissident sa...

Jag har inte följt din journalistkarriär särskilt ingående men av det jag har noterat i tv och i skrift så tycker jag att du gör ett bra jobb och är saklig som en sann liberal ska vara. Det krävs genomgripande diskussioner om såväl Röda korset som detta slags grumliga godhetsprojekt - det är så lätt hänt att det leder till exploatering.

Onkel Tom sa...

Det här bevisar bara det jag anat länge. Sakine Madone går Sverigedemokraternas ärenden.

Peter sa...

Sakine visar på faran med att slå ekonomisk vinning av multikulturalismen. Idén att den som påpekar missförhållanden skadar är ju helt befängd. Tvärtom så räddar hon ju Sverige från ett dåligt projekt som sätter förorten i dålig dagar och ger därmed t ex SD mindre möjlighet att klaga.
Toppen, Sakine!

haribo sa...

Nick, har Sakine lanserat sig som "invandrarflickan från flempan"? Hur då? Hade du sagt det om Alexandra Pascalidou hade jag förstått men Sakine är precis raka motsatsen och det är det som är hennes styrka. Otroligt!

Anonym sa...

Det ligger i "antirasisternas" och hela projektindustrins intresse att det alltid finns en ständig konflikt mellan ursprungsbefolkningen och nykomlingarna. I USA finns tex ingen kontraproduktiv integrationsminister eller en massa olika projekt. EXPO är de som driver drevet och hysterin hårdast.

I övrigt så borde du kanske ha svart text på vit botten. Det blir svårläst och rent randigt framför ögonen när man tittar åt sidan.

sakine sa...

Tack, Peter och haribo! :)
Det har tvärtom hänt att jag har tjatat på att medier INTE ska framställa/presentera mig som förortsskribent eller invandrarskribent.

sakine sa...

Anonym, använd nick framöver! (Varning 1). Hoppas färgerna fungerar bättre nu. Det verkar vara fler som tycker vit text på svart är svårläst. Synd, svart som är så snyggt:)

Skeåning sa...

Jag tycker tvärtom. Vit text på svart bakgrund är betydligt bättre. Det här fräter på ögonen. Du bör rekommendera skyddsglasögon i din slogan.

bloggare på icedaniel.se sa...

Tack, för en bra bloggpost !