2009-09-26

Dagens kolumn om skatter

...här. Inget chockerande för er som läser bloggen, misstänker jag. Hoppas att det dyker upp fler inom vänstern som slutar att se höjda skatter som ett ändamål i sig.

6 kommentarer:

Ulf Larsson (FP) sa...

Om lägre skatt är läskigt och det är häftigt att betala skatt, varför är det ingen som föreslår 100% skatt? Då får vi ju fullständig ekonomisk demokrati och politiker som har full handlingsfrihet att prioritera och planera vem som har bäst behov. Staten tar in alla pengar folk tjänar och portionerar därefter ut till folk igen. Det vore väl idealet för vänsterfalangisterna?

sakine sa...

De vill väl ta små steg till de där ideala 100 procenten :)

Jag förstår att folk vill ha hyggligt höga skatter och "lämna över ansvar" till det gemensamma. Det som är svårare att begripa är att folk vill höja skatter när slöseriet av skattemedel är så omfattande.

Sidar sa...

Sakine jag skulle vilja ser fler inlägg om kurdfrågan. Det händer mycket kring kurdfrågan i Turkiet varför uppmärksammas inget av dig?

sakine sa...

Sidar, tack för tips. Det finns alltid mycket att skriva om läget i Kurdistan eller Turkiet. Tänker du på något särskilt?

Jag har missat en del om vad som hänt den senaste tiden.

Glöm inte att du kan skriva något själv förresten. Det är inte så svårt att få publicitet som folk tror.

Anonym sa...

Ju högre skattetryck du har i ett land desto maktgalnare politiker.

Det rör sig ofta om personer som Ohly och Sahlin som vill leka Moder Theresa för ANDRAS pengar, aldrig sina egna.

Sahlin har alltid "kastat pengar (andras) på problemen" Det är hennes universallösning som rotat sig i allt större kretsar.

Sista uppgifterna jag såg så stod 21% av skattebetalarna för skatteöverskott till statskassan, resterande 79% är mottagare.

Den där Kafir

Anonym sa...

Vill tillägga att den danska skattelagstiftningen är betydligt mer generös än den svenska. Grundavdraget är nästan 40 000 dkr och är du gift och din partner är arbetslös eller studerar så får du ta dennes grundavdrag med. Du har alltså ett grundavdrag på långt över 100 000 svenska. Om du säljer din lägenhet i DK så är vinsten 100% skattefri. Räntor är även 100%avdragsgilla. I sverige är det 30%.
Löneläget i Danmark idag med den låga svenska kronkursen ungefär det dubbla. Högbeskattade svenskar tjänar snart ingenting och får betalt i skräpvaluta.

Kafir igen