2008-03-31

Deppvänstern

Länk på Axess sida till programmet. Jag borde ha påpekat att Claes Malmberg låter som en kristdemokrat när han frågar om jag har barn.

2008-03-29

Antiklimax

Var det bara det här?, känner jag efter att ha sett Wilders film. En axelryckning, om ens det.

Uppdatering: Även Storbritanniens utrikesminister David Miliband framhöll vid ett möte i Slovenien att yttrandefriheten bör utövas med "respekt för religiös mångfald".

Den som litar på europeiska företrädare i frågor som rör yttrandefrihet är bra korkad.

2008-03-27

Vänstern deppig?

Det här är ingen nyhet, men nog kan det ligga något i det. Jag undrar om inte deppigheten, i Sverige, inte delas av nyliberaler. Lyckligast borde alltså sossar och folkpartister vara.

2008-03-26

Slå på p3 efter 19.

Kvällspasset. Vi ska diskutera - zzzz-varning! - regeringen. Men det blir säkert skoj.

2008-03-24

Pontus The Man

"Omvänd klassresa".

”Många kompisar har drivit med mig och sagt att det handlar om en tidig 40-årskris, och det kan nog ligga en del i det. Jag kan inte bara ge mig av och åka jorden runt för att få annorlunda upplevelser", säger Pontus Herin.

I jakt på "annourlunda upplevelser" åker alltså denne post Gringo-Pontus till en annan stadsdel. Wow. WOW. Verkligen.

Äh, förlåt. Men det är så generande töntigt.

2008-03-20

Dagens citat

"Det bästa är att alla tjejer klär sig i sjal och att muslimska tjejer inte känner sig uttittade på Skärtorsdagen."

Fatima Nur, i Tidningen Nu, om påsken.

Glad påsk

Jag skulle ha varit med i någon tv-kanal och utse en rikshäxa men de insåg sent i går att ung kvinna-kvoten var fylld misstänker jag. Nu när jag tackar nej till bra skribenter mest hela dagarna, ibland efter att ha uppmuntrat dem att skriva, så känns det inte mer än rättvist. Min onda rikshäxa hade hursomhelst varit Schottenius. Och goda...Lars Vilks.

I går lunchade jag med en ateist och kom att tänka på min barndom i Årsta i Uppsala. Där ligger Livetsord. Allt var så dramatiskt. Råkade man, utklädd till påskkärring i jakt på godis, plinga på hos livetsordnare så predikade de i minst en timme om hur hemskt det var med häxor ("Kära någon! Är ni barn utklädda till häxor?!?"). Och man fick med sig en APELSIN. På sin höjd. Nuförtiden får man väl inte vara elak mot ungar, så i utbyte mot ett slarvigt och fult påskkort måste väl folk ge kidsen vad de vill ha. Där jag bor i dag finns lustigt nog många livetsordare och jehovas-typer. Aldrig har en unge ringt på för att tigga (kräva?) godis. Och tur är väl det.

I stället för att tänka på Jesus tänkte jag övningsköra i helgen. Jag körde i förra veckan och måste säga att jag är lättlärd. Om min pappa säger det så är det så. Han smickrar inte i överflöd, direkt. Jag sökte till Polishögskolan btw, i sista sekund förstås. Man var tvungen att göra ett fånigt simtest på den lokala simhallen, kopiera sina betyg (hur länge sedan var nu inte det?). Det blir spännande. Men jag måste styrketräna mycket.

2008-03-13

Botkyrka...som vanligt långt från lagom

Läs hos Merit.

Vita män och rasism
Rasismen ska avskaffas. Hur kan vita medelålders medelklassmän göra om de inte vill spela ut rasistiska mönster längre? Vad gör rasismen med dem? Vad behöver de ändra? I möten med sig själva och andra hittar deltagarna redskap att avskaffa rasismen.

Stinas efterträdare

Hrmmm!

En bra programledare för Debatt är som en fotbollsdomare: en bra domare är en domare som inte märks. Och märks man ska man visa att man åtminstone är balanserad. Klarar Josefsson av det, eller är han den gapige tränaren vid avbytarbänken?

Vi får väl se hur det går.

2008-03-07

Styrketräning

Jag måste bli starkare.

I går när jag var hos Polisen här i området, på "informationsdag", fanns där en sådan där 77-kilos docka. Den var tung. Jag fick upp den en bit, men inte hela vägen upp (borde kanske bli polis i Kina eller något sådant, där människor inte är så stora som här...).

Nå. Hur ofta bör man träna? Vad är bra att klara? Om man ska få upp den där blytunga dockan, vad ska man träna mest? Mina ben och ryggen är starka, inbillar jag mig, resten är väl okej. Vad äter starka människor? Vilka muskler ska man satsa på om man ska lyfta?

Dockan ska lyftas och släpas hela 15 meter. Ångest.

2008-03-06

Yttrandefrihet

...som den viktigaste frihetsfrågan. Fantastiskt trevligt. Men det var inte lätt att rösta mellan Norberg och Demirbag.

När får vi Plus mot myndigheter?

Dagens citykrönika: löjligt svårt att ta körkort.

Ikväll har polisstationen här i Flempan en infokväll för folk som vill bli poliser. Det ska bli spännande att höra vad de säger.

Uppdatering: jävlar vad tung den där 77-kilos dockan är. Jag släpade upp halvdant, fick inte upp hela kroppen. Men nästan. Bra påminnelse om att jag behöver styrketräna mer. För en månad sedan fick jag muskelsträckning, men nu har jag inget att skylla på.

2008-03-03

Snällhet

...diskuteras på Axess. Sigge Eklund nämner fenomenet "politiskt korrekta och 'snälla' skribenter". Jag tror att han försöker sätta fingret på något jag ofta grubblar på. Man öppnar tidningen och journalisten/skribenten i fråga har "vågat" ta ställning för "hbt-rättigheter", "för integration" eller "mot gatuvåldet".

Så snällt, så bekvämt. Ett slags rosa band.