2013-11-01

När jag ser mig nämnas/på bild i DN Kultur..

..vet jag att det är någon vantolkning eller ett påhitt på gång.

Johan Hilton skriver i dagens tidning att jag påstått att vänsterdebattörer som bor i innerstan "automatiskt" kan "underkännas i samtalet om klass". Nonsens. När jag frågar var jag har påstått det får jag länk till min gamla kolumn "Medelklassvänstern - prinsessor på ärten" där jag, håll i er, skriver (Feldbaum är en av de kinkiga skribenterna på Dagens Arena, min fetning):

"Feldbaum skriver tårdrypande om att han enligt mig inte har rätt att uttala sig för att han har en adress i centrala Stockholm.

Andas ut, det har jag naturligtvis aldrig påstått. Nu visade det sig, som det brukar göra, att gänget på Arena har adresser i Vasastan och på Södermalm i Stockholm. Jag påpekade att klassbakgrund och var man bor spelar roll för hur man beskriver och ser klass och samhälle."

5 kommentarer:

dolf ericsson sa...

Låter som gammal god klassisk hederlig journalistik.

Anonym sa...

Projektion, kanske. Eftersom de så ofta tycker att andra inte ska ha rätt att yttra sig, så utgår de från att andra har samma syn på dem.

Anonym sa...

Skrattretande!
Kulturvänstern är verkligen "prinsessor på ärten"
Det värsta är emellertid att många kulturmänniskor har så höga och ljudliga röster, samtidigt som åsikterna är dåligt underbyggda och lider brist på insikt i samhället utanför deras egen (snäva) värld.

Kristian J

Daniel Johansson sa...

Hej Sakine!

Tänkte det kunde vara intressant att få veta lite vad du har för synpunkter och funderingar om den här texten?:http://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=2016

Marika Formgren är en journalist och fd ledareskribent på Barometern

Anonym sa...

Vill tipsa om en intressant text om hur bohuslänska inskränkta småsamhällen accepterat sydvietnameser som en del av deras eget samhälle och grupp, men exakt samma småbyar har ännu inte accepterat "Stockholmare" De uppnästa klumpiga Stockholmarna har ännu inte "tagit seden dit man kommer" vilket vietnameserna gjort.

http://norah4you.wordpress.com/tag/hjalmar-branting-socialdemokraterna/

Mvh Kafir