2010-10-12

"Vi gillar olika", yeah right

Förra helgen skrev jag en Expressenkolumn om Aftonbladets Olika-kampanj. Det grundläggande problemet är att journalistkåren är så extremt homogen. Att Jan Helin, av alla tänkbara människor, driver kampanj för olika är...ja, genant. En del läsare tog illa upp för att jag skrev "skitparti" om SD, andra tjurade om annat eller hade relevanta funderingar. Att så många kände igen sig i beskrivningen av journalistkåren säger mig ändå att debatten behövs.

Jag upptäckte just att bland andra att Lars Kriss skrivit på samma tema (Sörmlands Nyheter). Supertext!

10 kommentarer:

Anonym sa...

På tal om lika och olika...

Här är ett replikskifte från Monty Python´s film Life of Brian :-)

Brian: Look, you've got it all wrong! You don't need to follow me. You don't need to follow anybody! You've got to think for yourselves! You're all individuals!
Crowd: [in unison] Yes! We're all individuals!
Brian: You're all different!
Crowd: [in unison] Yes, we are all different!
Man in crowd: I'm not...
Crowd: Shhh!

Eller varför inte en travesti på George Orwell`s fabel Djurfarmen, som egentligen var en skildring av Ryssland under och efter ryska revolutionen.

"Alla är olika, men en del är mer olika än andra"

Mats Carlsson

Anonym sa...

Något som jag tänkt på ofta är att var jag än kommer i Europas storstäder så finns det stora islamiserade lågutbildade invandrarghetton centralt i innerstäderna. Dock ej i Stockholm! Detta gör att makten och media som är så centraliserade i Stockholm lever i sin egen värld. De kan inte skilja på den ambassadpersonal de har som grannar "som är så välintegrerade och inte lever på bidrag" och de inavlade bonnlurksklaner alla andra europeiska städer med ytterst få undantag har att brottas med i innerstäderna.

Kafir

Martin sa...

Sakine

Jag antar att du inte är den populäraste journalisten på AB. Det var rena avrättningen. En skön sådan :)

Starkt och modigt av dig att poängtera hyckleriet. Journalisterna måste börja skriva mer om problematiken med invandringen. Man kan inte gömma och sopa undan problemen längre utan allt måste upp till ytan. Det skulle vara det bästa både för invandrarna och svenskarna.

Vad gäller integrationen tror jag inte man kan få svenska folket att integrera sig med invandrarna i den utsträckning som behövs med dagens invandringspolitik. Man måste hitta nya vägar på nått sätt.

Oundvikligast sa...

Jag har alltid klankat ner på kristnas Gyllene regel att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Jävla trams tycker jag. Behandla andra som de vill bli behandlade tycker jag vore bättre. Jag vill tex aldrig bli bjuden på maskerad elr dillkött men gärna en skål cashewsar framför kunskapskanalen, helst på tjock-tv.

Emotional rescue sa...

Bra inlägg om kamphundarna. Jag såg programmet med Fredrik Steen och ogillar starkt hans koft-look och hund-values. Ifs jag e ju kattmänniska, kanske påverkar det.

Emotional rescue sa...

Nu hatar jag ju nästan barn lika mycket som hundar men anrs kan jag höra framtida ungar: 'Pappa pappa, vad var det du föll för hos mamma?'. ' Jo mina kära barn, er mammas smarta skönhet syntes som klarast i hennes hund-rage'.

Robert Stenkvist sa...

"Skitparti" ha, ha, ha, The smell of shit is the smell of fridom," från filmen "odjuret".

Egentligen är alla partier skitpartier förutom det man själv tillhör, så borde det vara i alla fall. Själv mår jag lite illa och ser det som ett tecken på vår demokratis begynnande röta när jag ser moderater och socialdemokrater gå armkrok, ja Guteland t.o.m. står och kysser Wykman offentligt. Det är en bild av vår nya adelsklass om någon. Det tycker JAG är skit.

Emotional rescue sa...

Kvällens dilemma i Malmö. Spelar beachvolleyboll på Fredagskvällar med en svart man och en vit Sverigedemokrat, själv har jag somewhat en kriminell look. Var i cykel-ledet är jag som mest safe?/ Confused kid

fritidskläder sa...

Jag tycker det är bra att SD har kommit in i riksdagen. Det behöver röras om lite.

Jag Helin borde börja med lite vanligt fältarbete...han har blivit maktgalen och har glömt bort allt som han stod för inna. därför bojkottar jag aftonbladet och läser numera SvD och expressen.

Anonym sa...

Sakine!

Du kanske har svaret! Hur kommer det sig att alla kurder som kommer från länder som Irak, Iran, Armenien, Turkiet och Syrien är så måna om att bli kallade för kurder i sina hemländer och inte med de ländernas nationella identitet, dvs. irakier, iranier, turk, armenier osv...men när de väl har landet i Sverige så vill de helt plötsligt bli kallade fär svenskar?

Om er etnicitet är så viktig att framhäva i era hemländer, varför är det inte viktigt längre i Sverige, fast många svenskar inte känner att de har någonting gemensamt, varken kulturellt eller historiskt, med en kurd?

...och varför är er etnicitet som kurd är viktig i era hemländer men att ni inte respekterar på samma sätt svenskar som ser svenskhet som etnicitet och ogillar att en kurd ser sig som svensk?