2007-11-04

Hemma

Äntligen! Och i morgon börjar jag jobba med Sveriges bästa debattsida.

Mejla mig gärna tips och idéer: sakine.madon@expressen.se

19 kommentarer:

Johan K sa...

WELCOME HOME SAKI!!

Och lycka till inför WW2 på Exp(o)ressen!

Hoppas få höra lite mer om resan. Gärna ngt av en repris från 2005 eller var det 06?
Hur som helst, bilder och texter mm.

Gustav Vasa sa...

Sakine.

Jag tänkte bemöta följande citat från dig, men hittar tyvärr inte rätt post. Jag tar det därför här och nu:

"For ovrigt borde folk veta att invandrare driver foretag i hogre utstrackning an svenskar."

Vad är det för sk "företag" som du menar att ni främlingar driver? Pizzerior och Kebabsyltor?
Jojo, dessa bidrar säkert till det ariska folkets utveckling och fortlevnad. För visst är det väl, kurder, mestiser, judar, zigernare och negrer som utvecklat samtliga av världens stora civilisationer?

Väx upp!

Kiwi sa...

Sakosh sötnos, Frisco lät bäst, Turkisk press var lite deppig över din resa,läste nyss en snyfthistoria. :)

På tal om kebab, jag saknar kurdsyltor!...definitivt mycket bättre än våra marokanska shoarmasyltor, jikes. :P

Ps- Är Johan K en bortglömd kusin eller nåt?? Har jag räknat fel igen? Himla familjär(Jag började tvivla).

Kram, Schwester.

Jonas V sa...

Sakine,

jag försökte posta förut om San Francisco men misslyckades. Först får jag välkomna dig hem men faktum är att jag är en av få européer som gillar Los Angeles bättre än San Francisco. På något sätt har jag och SF inte kommit överens.

Gustaf Vasa,

jaha, och vad spelar det för roll vilken typ av företag invandrare driver? Vad gälller att växa upp torde det snarare vara du som behöver göra det.
Varför skall företag bidra till det ariska folkets överlevnad? Företag startas av folk som vill försörja sig och tjäna pengar oavsett vilken ras man tillhör.
För övrigt undrar jag vad du då tycker om relativitetsteorin. Har den utvecklat den ariska rasen trots att den lades fram av en man av judisk börd?
Till sist kan jag konstatera att de rasister jag träffat generellt sett inte tillhört gräddan av den ariska rasen, eller mänskligheten alls för den delen. Anledningen till att man är rasist tycks vara att man skall åka snålskjuts på framgångsrika människor som råkar ha samma hudfärg som en själv.

Johan K sa...

Kiwi!

Nej, tyvärr. Den meriten kan jag tyvärr inte komplettera listan med (dvs att vara er kusin). Jag råkar nog bara gilla tjejer med rejält drag och klös i. Saki är onekligen en turboladdad puma i ett par 37:or. Jag har inga egna syskon så ni kanske kan dela med er?

Jonas V samt Gustav Vasa!

Ta en bugge på donkan eller en kebab och njut av den sista höstsolen.

Anonym sa...

Hahaha, Gustav Vasas inlägg ägde. Måste nog varit ett av de mest absurda inläggen jag läst på denna blogg (i hård konkurrens med turk-nationalisternas spammande).

Sakine har då alltså sagt att invandrare driver företag i högre utsträckning än svenskar. Hmm.

Vart kom den ariska rasens fortlevnad in i bilden? Nämde Sakine detta? utvecklat civilisationer? What?!

Du bara såg att någon hade nämt ordet invandrare, och var tvungen att dra till med lite motfrågor i ren nationalsocialistisk anda, även om det er helt irrelevant i sammanhänget?

Oh by the way, vet du ens vad en 'arier' är?

"Arier (aryas) kallas de indoiranska stammar som någon gång mellan 2000 f.Kr. och 1500 f.Kr. invandrade till Afghanistan, norra Indien, Iranska högplatån, och Kaukasus från sitt urhem. Arierna talade det indoiranska urspråket, ett satemspråk. Ariernas närmaste ättlingar idag är de olika iranska folkslagen i Iran, Afghanistan och Tadzjikistan. Dessa inkluderar folkslag som till exempel perser, pashtuner, gilaker, tadzjiker, kurder och lurer, med flera." (c) Wikipedia.

Tror du det var blonda blåögda svenskar som 'uppfann' civilisationen? Kanske var det Gustav Vasa? Jo, så måste det fan varit.

---------------------------------

Kiwi,

jag har fan också saknat kebaberiorna i Sverige. Här i Norge serveras det stora köttklumpar som är söndersaltade, någon skum orange sås till kebaben som smakar vatten, och sallad som mestadels består av massa majs.

Köttet är desutom uppvärmt i micro, och förmodligen söndersaltat för att de ska hålla längre (medeltiden-style).

//

Sir Madon

Randor sa...

Ja, det var något knepigt detta med arier, kebab och företagande.

Men ok. Anledningen till att invandrare i större uträckning (om detta nu stämmer, källor!?)driver företag än svenskar beror förmodligen till största delen på att de prioriteras hos AMS vad gäller handledning och starta eget bidrag. I tex Skåne har endast kvinnor och invandrare möjlighet att beviljas detta. Men det är ochså viktigt att komma ihåg att det framförallt är vissa folkslag som driver vissa typer av näringar. Tex så driver folk från mellanöstern och asien diverse restauranger i betydligt större utsträckning än afrikaner eller spansktalande. Dessa har oftast vana av detta från hemlandet och vill fortsätta i samma anda i det nya landet. Därför erhåller de stöd från samhället till att göra detta. Det handlar ju att ha en schysst affärside som både individen och samhället i slutändan vinner på.

Angående arier så genomförde Hitler och hans män flera arkeologiska utgrävningar i vissa av ovan nämnda områden/regioner. De ville utforska varifrån urariern egentligen härstammade ifrån. Kanske något paradoxalt då de såg sig själva som arier, men dagens nassar verkar ha än mindre koll på arvet vilket de förväntas förvalta.

RL sa...

Kul att du e tillbaka Saki :) ...men varför ska du behöva jobba på en sunkig tabloidblaska?

Till den anonyme

Ariernas närmaste ättlingar idag är de olika iranska folkslagen i Iran, Afghanistan och Tadzjikistan. Dessa inkluderar folkslag som till exempel perser, pashtuner, gilaker, tadzjiker, kurder och lurer, med flera." (c) Wikipedia.

Tror du det var blonda blåögda svenskar som 'uppfann' civilisationen? Kanske var det Gustav Vasa? Jo, så måste det fan varit.


Nej, men i jämförelse med de ovan uppräknade folkslagen så har vi nordbor iaf åstadkommit lite mer än att förädla kameluppfödning och hybris de senaste 300 åren.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Hey, glöm anonyma inlägg.

Kiwi, länka?? Hehe...

Tack alla, ja resan var oerhört rolig. Skoj folk (blev bra kompis med folk från Italien, Tyskland och Rumänien) och många städer.

Jag ska försöka att blogga bilder senare i kväll. Får se med jobbet, det är kul men man vet aldrig vad som händer. Plötsligt dyker en ny text upp på kvällen, som behöver redigeras osv.

Hur kul som helst: mejla ni som har idéer! Det språkliga redigeras alltid, viktigast är intressanta tankar och vinklar. Och tajming.

Anonym sa...

Välkommen hem!

Kul med nya jobbet. Snacka om rätt person på rätt plats. Hurra!

Jag ser gärna att du hetsar mot fenomenet Anton-med-ljusen:

http://tinnitussans.blogspot.com/2007/11/dead-or-alive.html
- - - - - - - - - - - - - - -
Vet inte hur mycket du hängt med i svensk media men för kännedom så finns det två fall av "kränkta" som varit på tapeten:

http://tinnitussans.blogspot.com/2007/11/krogvakten-knner-sig-krnkt.html

samt

http://tinnitussans.blogspot.com/2007/10/krnkt-mesgubbe.html

Rosa Bandet har varit värre än någonsin men börjar möta motstånd:

http://tinnitussans.blogspot.com/2007/11/rosa-band-fr-mig-att-spy.html

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Och på tal om svartarbete och svarta löner. Betalar gatumusikanter skatt på pengarna de skramlar in i den där pappmuggen? Jag blir galen på dem. Fy, usch och tvi.

Bulten i Bo sa...

Du ska ta över PM:s/Lagercrantz jobb på debattredaktionen? Stort grattis i så fall!

Jag tror du är rätt kvinna på rätt plats. Jag tror överhuvudtaget att en kvinna inte så lätt låter sig duperas av att en alsterförfattande student kallar sig "terroristforskare" och att att hans medförfattande amerikan påstås vara chef för "The International Center for Terrorism Studies" och därför struntar i att göra den nödvändiga faktakontrollen

Så än en gång, lycka till på det nya jobbet!

Anonym sa...

@Sakine. Skulle du inte börjar skriva i City på onsdagar eller var det va? Jag har väntat i flera veckor nu! :)

Gryggo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Björn sa...

Åh, jösses, grattis som fan! :)

Om nu bara någon fräschare kunde peta undan Niklas Ekdahl eller Mats Bergstrand så skulle det bli ett bra drag på ledar/debattsidorna.

Du på Expressen. Gudmundsson på Svenskan. Bloggarna tar visst över, sakta men säkert. :)

sakine sa...

Tack tack!

Jag ska bara vara där en månad, och det är ett intensivt jobb minst sagt.

Väldigt roligt!

Ingen aning om vad jag gör i vår, ännu, men City är det tänkt att jag ska återgå till.

Maria, spännande ämnen! Tack :) Men jag avvaktar nog helst med alla inlägg en månad.

Björn, jo man önskar ju att bloggar han/får en stor betydelse. Även om det i mitt fall snarare var skriverier på annat håll som var intressant. Många ledarskribenter/skribenter/journalister läser inte alls bloggar. Ännu :)

Björn sa...

Men du är ju bloggare. Gudmundsson är bloggare. Så, bloggarna tar över (även om de tar över på grund av skriverier på annat håll). :)

sakine sa...

Björn, gärna för mig. "Bloggare" låter creddigt, typ som "medborgarjournalist".

Tar över...ja! Man orkar inte alltid skriva när man har skrivit och läst hela dagen och kvällen. Men Gudmundson bloggar väl ganska flitigt ändå?

Ulf sa...

Välkommen tillbaka till Svedala!
Men är verkligen Expressens debattsida bäst i test? Jag trodde DN debatt var den enda som räknades (utöver VLT förstås =). Ska du vara redaktör alltså? Vill du ha tips på sådana som borde komma till tals och ämnen som borde belysas? Eller vad gör egentligen en debattredaktör? *okunnig*

//Ulf, nubbsaren