2005-05-24

Radikalfeminismen och jag

...var bästisar förr i världen. Inte längre.

Skriver onda rader i krönikan imorgon om rabiatfeministerna som avslöjades på SVT (!) i två smariga avsnitt. Skönt galna tanter, en riktig karusell. Gyttja av hat och lögn. Makt inom "vetenskap" och politik, vilket i f s inte var nytt. Jag gick min första genuskurs på Södertörn som arg och kaxig 19-åring. Hej å hå. Men det var nog bra, fick en vändning efter ett tag (när jag hade tröttnat på herrskjortor och när håret äntligen växte ut). Men visst fanns extremismen redan då.

Nej fan, nu minns jag. Så här var det. Jag träffade en kille. Han gillade inte homosexuella. Efter ett nästan evigt tjatande hade han blivit av med det, och jag hade blivit av med mitt manshat.

I kväll är det partiledardebatt mellan en fet och en lång. Ska hinna handla innan. Jag älskar min VI-butik i Felingsbergs centrum.

2005-05-17

livet är som ekonomi

...och har sina naturliga kurvor som man bara ska låta vara. Ju mer man försöker pilla, trixa och gräva...deso grötigare blir det. Förr eller senare brakar det ihop ändå. Låtsasjobb är låtsasjobb, ett taskigt förflutet hinner alltid i kapp . Att luta sig tillbaks och låta tiden göra sitt -svårt men rätt.

Jah! Nu till lite roligare saker. Billström sitter kvar. Politik och politiker ska vara lite speciella, och hon är faktiskt speciell. Är allt man inte vill vara.

Sen hörde jag att någon satt upp min bild på en anslagstavla under "månadens snygging" eller nåt åt det hållet. På en gymnasieskola i Haninge. Ha-ha. Det är fanimej roligt.

Så...nu ser jag bara fram emot LUF-kongressen, och håller en viss iranierpolare sitt löfte tar vi oss ner till Skåne på ett lite speciellt sätt. Minst sagt. Yeah, politik i morgonsoffan, bye-bye.

2005-05-11

Svensk man sökes. Sjuka reaktioner. Allians på hemmaplan

Svensk man sökes, till att börja med. "Maria" skrev jag om i krönikan idag, och reaktionerna blev många.

Flera mail, några samtal och sms. Tre grupper: 1. Normala människor som vill hälsa ett stöd, beklaga sig över svensk migrationspolitik. 2. Media såsom Rapport och SVT (Jag hoppas "Maria" vill/vågar bli offentlig). Sen den största och sista gruppen, 3: MÄN, GUBBAR som tror att de svarar på en seriös kontaktannons. De berättar om sina liv, hur de är, om de har nätdejtat, var de bott innan, hur stora lägenheter de har och en massa sjuka detaljer. Folk mår inte bra. Av alla Stockholms singlar är det klart det finns några psykon, men...vafaaan.

Nåja, soligt var det i a f här i Flemingsberg, Borgligt och orange. Partiledarna skötte sig okej. Härligt med en massa kampanjkänsla redan nu.

Imorgon demonstration på plattan mot terrorattentaten i Hewler/Kurdistan. I´ll be there!

2005-05-04

Paris, OECD och gubbsjuka fransmän

Snabbresa till Paris: OECD-möte med en diskussion om framtidens globala och energipolitiska utveckling. Persson bubblade loss, likaså Mona och Thomas. Mestadels tomt prat, dock en del välkommen kritik mot jordbrukssubventioner och positiva ord om frihandel. Få konkreta åtgärdsförslag från någon, den roligaste debatten var mellan en snubbe från Green Peace International och en kvinna från Areva, ett företag som producerar energi i Frankrike. Mot och för kärnkraftsutveckling. Allt som allt vet jag inte om man blev så mycket klokare, kan väl bara säga att framtiden är osäker, våra företrädare har inte mycket att komma med och växthusteorin bör inte vandra omkring okritiserad. Saudiemännen var också roliga i sin kritik mot västländernas kritiserande av deras kära olja. Rakt på sak: This is -and ypu know it- NONSENS!

Jäkligt trevligt gäng från svenska ungdomsförbund f.ö, kändes nice att ansluta sig till när man hade virrat runt ett tag på konferensen och rekomenderats att ställa upp i politik av sliskiga franska politiker som tyckte att man var störd om man inte utnyttjade sitt utseende och sin unga ålder. Please. Somliga saker är fanimej lite bättre i Sverige.

Annars lugnt, var på Valborgsfest (slutade ganska fjortis) och klankat ner lite på muslimska ledare som drar rövarhistorier inför media och hetsar till "anti-Runar-demonstrationer" i stället för att lugna sina grupper. Omoget.

OCH så har jag fått en systerson: Robin Luca Kewin. Känns underbart, han är sjukt söt och jag längtar till nästa Hollandresa.

I Sverige är det bara att vänta in våren. Mot Frankrikes 26 grader är det rena vintern fortfarande. Ska ta och bita i vad som hänt på hemmaplan nu. Hej svejs.