2005-05-04

Paris, OECD och gubbsjuka fransmän

Snabbresa till Paris: OECD-möte med en diskussion om framtidens globala och energipolitiska utveckling. Persson bubblade loss, likaså Mona och Thomas. Mestadels tomt prat, dock en del välkommen kritik mot jordbrukssubventioner och positiva ord om frihandel. Få konkreta åtgärdsförslag från någon, den roligaste debatten var mellan en snubbe från Green Peace International och en kvinna från Areva, ett företag som producerar energi i Frankrike. Mot och för kärnkraftsutveckling. Allt som allt vet jag inte om man blev så mycket klokare, kan väl bara säga att framtiden är osäker, våra företrädare har inte mycket att komma med och växthusteorin bör inte vandra omkring okritiserad. Saudiemännen var också roliga i sin kritik mot västländernas kritiserande av deras kära olja. Rakt på sak: This is -and ypu know it- NONSENS!

Jäkligt trevligt gäng från svenska ungdomsförbund f.ö, kändes nice att ansluta sig till när man hade virrat runt ett tag på konferensen och rekomenderats att ställa upp i politik av sliskiga franska politiker som tyckte att man var störd om man inte utnyttjade sitt utseende och sin unga ålder. Please. Somliga saker är fanimej lite bättre i Sverige.

Annars lugnt, var på Valborgsfest (slutade ganska fjortis) och klankat ner lite på muslimska ledare som drar rövarhistorier inför media och hetsar till "anti-Runar-demonstrationer" i stället för att lugna sina grupper. Omoget.

OCH så har jag fått en systerson: Robin Luca Kewin. Känns underbart, han är sjukt söt och jag längtar till nästa Hollandresa.

I Sverige är det bara att vänta in våren. Mot Frankrikes 26 grader är det rena vintern fortfarande. Ska ta och bita i vad som hänt på hemmaplan nu. Hej svejs.

4 kommentarer:

Fredrik Lindholm sa...

Vad är meningen med alla stora möten? De är som en inverterad tävling i vem som kan pissa längst.

Och att ens nedlåta sig till att diskutera med någon från Greenpeace. Varför inte diskutera om cyanid är bra för matsmältningen eller inte?

Fredrik Lindholm sa...

Och vad är det för fel att använda sig av sitt utseende? Skulle du vänta 20 år med politisk karriär, eller skulle du genomgå en förfulningskur för att vara renlärig?

Var glad över det så länge det varar!

Babe sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Babe sa...

Hej!! Tänkte bara skicka en hälsning under Parisinlägget efter att ha hittar dig här. Blev förvånad och glad när jag en morgon såg bild på och krönika av dig i City. Keep going så ses vi nog nångång snart! kram "kdu"-Sara