2012-11-30

Kul nyhetspanel

Leo Lagercrantz verkade missnöjd med att jag inte blir chefredaktör på Norran, och Göran Greider bråkade med mig om tysk kärnkraft. Vi hann även med SD och Israel-Palestina. Inslaget finns att se här.

2012-11-28

Blir politisk redaktör på Norran

Länk till Dagens Media. Även Medievärlden nämner det, och Resumé med Newsmill-vinkel. Det är känns så roligt och spännande. Jag kommer sakna Expressens ledarsida (tack för alla år och allt ni lärt mig!) och naturligtvis även älskade Newsmill. Gänget på Norran är väldigt bra, jag ser fram emot att lära mig mycket om en region jag inte kan mycket om. Och att få skriva ledare på heltid, när inrikespolitiken går in i en het period, är få politiska nördar förunnat. Anette Novak tog, när hon var chefredaktör på Norran, kontakt med mig för snart tre år sedan. Novak var tidigare redaktionschef på Stockholm City, där jag började skriva som osnuten ung tjej från miljonprogrammet. Det värmer att ha fått den här och tidigare chanser i en bransch som denna. Gissa om jag blev glad när nuvarande tidningsledning på Norran hörde av sig. Tack också till alla er som läser, följer och hör av er med ris och ros. Ni är bäst!

2012-11-27

Vimsigt på Aftonbladet Kultur

Var annars. Nästan för dumt för att kommentera men jag gillar att dokumentera det mesta på bloggen. Jag skrev nyligen en spalt där jag riktar kritik mot konstnärslöner och Stig Larsson som grät ut i Situation Stockholm (länk till texten). Då ser denna kulturskribent, och troligtvis en drös andra, nyliberala spöken. Och samtidigt som hon skriver om "dagens nyliberala kulturpolitik" verkar hon ogilla att jag och Fredrik Segerfeldt har invändningar mot, just det, dagens kulturpolitik. Dessutom rörs olika frågor fult ihop till en sörja. Min kritik mot konstnärslönesystemet är principiell. Jag är emot elitistiska statsbidrag, och det är även betydande delar av vänstern. Likaså den vänstertradition jag växte upp i. Kan någon viska det till kulturskribenter som tror att allt bortom deras kompisgäng är nyliberalism (ett ord de för övrigt aldrig har haft någon vidare koll på)? Så här stod det i ett, föga unikt, mejl när jag skrev texten som Aftonbladets kulturskribent reagerar på: "Jag tillhör 'kulturvänstern' men sitter aldrig på middagar och talar så onyanserat om Moderaterna, och vill heller inte förknippas med vare sig Stig Larsson eller den sortens 'kulturvänster', och det är helt uppriktigt menat, och uppskattar som sagt din markering oändligt mycket, även om jag faktiskt med handen på hjärtat, tycker att den borde kommit från - vänstern."

2012-11-23

Nyhetspanel om SD, klimat och Swedish house mafia

Inslag hittas här.

Robert Aschberg på Radio 1

Kunde jag förstås inte tacka nej till, trots att jag inte visste vad jag skulle "förhöras om". Det blev en diskussion om rökning, sexköpslag, kommentarer, journalistkåren och annat smått och gott. En lyssnare ringde in och sa att invandrare grillar i hissen. Den var ny för mig. Här är klippet.

2012-11-10

Lördagskolumnen om konstnärslöner

Stig Larsson, cool och trevlig person i övrigt, grät ut Situation Stockholm. Då blev det en kolumn.

2012-11-09

SVT Debatt

Deltog igår kväll. Om drev och påhopp på enskilda, i inlägget nedan om den text jag och en journalistkollega skrev på samma tema i Expressen Kultur. Här kommer inslaget! Första debatten.

2012-11-01

Varning för troll

En text som vilat på en redaktion ganska länge är finally publicerad.