2010-12-14

Avståndsdebattens relativister

Minns ni när Reepalu slirade förra vintern, och antydde att judar i Sverige bör ta avstånd från Israels politik? Så här citerades han i Sydsvenskan:

– Jag skulle önska att judiska församlingen tog avstånd från Israels kränkningar av civilbefolkningen i Gaza. I stället väljer man att hålla en demonstration på Stortorget, som kan sända fel signaler.
– Samtidigt skulle jag önska att företrädare för muslimer i Malmö klart och tydligt säger att judarna i Malmö inte ska blandas in i Israel-Palestina-konflikten.

För sina uttalanden fick han mycket kritik, bland annat av mig. Med rätta; judar i Sverige, ens om de är organiserade, har inget automatiskt kollektivt ansvar för vad den israeliska staten gör.

I dag tycker en del att muslimer ska ta avstånd från terrorhandlingar. Magasinet Neo:s chefredaktör Paulina Neuding twittrar att "avståndstaganden från muslimer" kan "GÖRA SKILLNAD".

Hoppsan. Så lätt var det visst att svänga 180 grader.

2010-12-03

Kan Erixon kan väl Segerfeldt

Bloggaren Dick Erixon skramlade ihop pengar, 100 000 kr om jag minns rätt, av sina läsare för några år sedan. Nu behöver Fredrik Segerfeldt hälften, för att skriva en FN-kritisk bok. Spännande.